Новини

МОН: воєнний стан не вплине на освітній процес

Запровадження воєнного стану на території 10 областей України жодним чином не вплине на роботу шкіл. Про це сьогодні повідомило Міністерство освіти і науки України. Будь-які зміни чи обмеження можливі лише у тому випадку, якщо цього вимагатиме безпека дітей та захист країни. МОН обов’язково інформуватиме про такі зміни додатково.

Міністерка освіти і науки України Лілія Гриневич звернулася до всіх учасників і учасниць освітнього процесу:

«Ми просимо вчителів, батьків, керівників закладів та всіх дотичних до освіти зберігати спокій та діяти раціонально. Сьогодні, і ми сподіваємося, що надалі, жодних змін у роботі закладів освіти не передбачається. Це, зокрема, стосується роботи закладів, що розміщені на території 10 областей, де запроваджено воєнний стан. Про будь-які зміни, якщо вони трапляться, ми обов’язково оперативно інформуватимемо. Я б хотіла попросити і вчителів, і батьків з увагою поставитися до дітей. Вони мають почуватися у безпеці – емоційній та фізичній. Це обов’язкова умова для успішного навчання та розвитку, і це та частина роботи, яка найперше залежить від нас, дорослих».

Також Міністерка зауважила, що наразі не планується вносити зміни у графік роботи закладів освіти, посилювати пропускний режим тощо.

Нагадуємо: воєнний стан вводиться у Харківській, Сумській, Чернігівській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській, Одеській та Вінницькій областях.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter