Новини

У 2019 році на НУШ виділено більше 1 млрд гривень

27 лютого 2019 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про виділення 1,215 млрд гривень на підготовку до роботи перших класів НУШ у 2019-2020 навчальному році. На закупівлю обладнання буде спрямовано 950 млн гривень, а на підвищення кваліфікації вчителів – 265 млн гривень.

Уряд урахував досвід минулого року, коли кошти для областей було виділено у квітні. Нагадаємо, що у 2018 році органи місцевого самоврядування не змогли оперативно використати кошти і вчасно забезпечити перші класи НУШ усім необхідним. Тому цьогоріч у них буде шість місяців для підготовки до початку навчального року (на два місяці більше, ніж у 2018 році).

Як і торік, кошти будуть виділятися на засадах співфінансування: обласні центри мають вкласти не менше 30 % коштів, райони і ОТГ – 10 %, а гірські території та населені пункти на лінії зіткнення – 5 %. Решту суми виділить уряд. Для того, щоб уникнути впливу людського фактору, при розподілі грошей буде використано принцип пропорційності. Так, усі кошти розподілятимуться відповідно до кількості учнів, класів та шкіл із початковою освітою.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter