Ключові тези виступу Любові Цукор.

Продовжуємо підбивати підсумки інтернет-конференції «Мотивація в освіті: інструменти, прийоми та принципи» і публікуємо найцікавіші тези виступу редакторки та авторки статей журналу освітнього проекту «На Урок» Любові Цукор. У своїй доповіді спікерка розкрила тему використання та введення у навчальний процес інтернет-ресурсів, а також розповіла, як саме вони можуть мотивувати школярів на активну роботу.

Інтернет як освітній мотиватор вчителів та учнів

У своєму виступі лекторка наголошує на тому, що інтернет може як мотивувати, так і демотивувати учнів та вчителів у процесі навчання. Наприклад, надмірне використання інтернет-ресурсів під час занять однозначно демотивує, тож Любов Цукор радить учителям проводити уроки за таким принципом: 40% заняття відводити на використання онлайн-джерел, а 60% – безпосередньо контактувати з учнями, дискутувати з ними, опрацьовувати завдання з теорією. 

І несподівана порада: вчителям інколи варто дозволяти собі бути демотивованим – прокрастинувати. Це цілком нормально! Якщо немає бажання/мотивації проводити заняття у певному класі, зупиніться на хвилину та спробуйте звернутися до хороших спогадів, пов'язаних із роботою у школі, або ж просто подумайте про щось позитивне. Після цього, як правило, на зміну демотивації приходить така жадана мотивація. 

Чим корисні інтернет-ресурси?

Користь інтернет-ресурсів для мотивації в освітньому процесі важко переоцінити:

  • для учнів – новизна, зміна формату занять, ширші можливості, ніж у підручниках, а ще онлайн-ресурси оптимальні для спільної роботи – вони дозволяють взаємодіяти на відстані (у межах країни чи навіть світу); 
  • для вчителів – доступність наукової інформації, економія часу (швидка підготовка до занять і перевірка домашніх завдань) та шлях для порозуміння з учнями (можливість знати захоплення дітей), альтернатива для демонстрації наочності (економія коштів на реактиви тощо), взаємодія з педагогами з інших країн та прагнення вчителя до саморозвитку. 

Підвищення кваліфікації вчителів

Справжня родзинка виступу – презентація масштабних оновлень від «На Урок». На сайті з'явився новий сервіс, головна мета якого – дозволити вчителям постійно підвищувати рівень кваліфікації. Лекторка окремо зупинилася на його перевагах та особливостях. Так, завдяки продуманій структурі нового сервісу, вчитель має відкритий доступ до інформації:

  • обирає пріоритетні напрями, щоб відфільтрувати те, що цікавить;
  • може переглянути нові та популярні вебінари;
  • одразу бачить записи і анонси конференцій/інтенсивів. 

Корисна фішка сервісу – перелік лекторів, які співпрацюють із освітнім проектом «На Урок» та корисні публікації з журналу, що доповнюють конференції, які ви обрали. Уся інформація актуальна і постійно оновлюється. 

Більш докладно про інтернет-ресурси як мотиватори у навчанні та інші важливі моменти обговорення можна дізнатися безпосередньо з виступу:

Конференція «Мотивація в освіті: інструменти, прийоми та принципи» відбулася 18 січня. Це був день, насичений корисною інформацією, дієвими порадами та приємним спілкуванням. Щоб переконатись у цьому, перегляньте запис конференції на нашому YouTube-каналі та отримайте свою дозу мотивації!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter