Школи отримали тимчасові протиепідемічні рекомендації Головного санлікаря України.
Як зазначено в рекомендаціях:
- до роботи не допускаються працівники, які мають температуру понад 37,2 та ознаки ГРЗ;
- допуск до роботи здійснюється лише за наявності ЗІЗ та після термометрії безконтактним термометром;
- після зняття ЗІЗ (та перед їх одяганням) працівники мають ретельно вимити руки з милом або скористатися антисептиком.
Зверніть увагу: Усі працівники закладу забезпечуються засобами індивідуального захисту з розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. ЗІЗ мають бути в наявності з розрахунку на 5 робочих днів.
За виконання рекомендацій відповідають засновник та керівник школи. Відтак, із метою запобігання поширенню COVID-19 керівники закладів освіти мають:
- Провести роз'яснювальну роботу з педагогами та учнями щодо індивідуальних щасобів профілактики коронавірусної хвороби.
- Розробити алгоритм дій на випадок назвичайної ситуації, пов'язаної з реєстрацією випадків коронавірусу серед працівників закладу освіти та школярів.
- Не допускати до роботи персонал, який потребує самоізоляції.
- Провести інструктаж щодо запобігання поширенню коронаірусу.
- Провести навчання працівників щодо використання ЗІЗ.
- Організувати централізованний збір використаних ЗІЗ.
- Створити умови для дотримання працівниками особистої гігієни.
- Обмежити проведення масових заходів.
- Забезпечити медпункти необхідними засобами та обладнанням.
Щодо організації безпосередньо освітнього процесу, то під нього розроблено окремі правила:
- Розробити машрути руху учнів та скласти графік їх допуску до школи, це допоможе уникнути скупчень людей.
- Проводити перед початком навчального процесу опитування дітей щодо їхнього самопочуття.
- Дозволяти вхід до закладу лише за наявності макси (респіратора).
- Організувати місця для обробки рук антисептиками на вході у школу.
- Мінімізувати пересування школярів кабінетами.
- Забезпечити проведення окремих уроків на відкритому повітрі (за можливості).
- Забезпечити наявність засобів гігієни у санітарних кімнатах.
- Провітрювати кабінети після кожного заняття, а у кінці дня – очищення та дезінфекцію поверхонь.
Також МОЗ надало рекомендації щодо організації харчування учнів:
- розробити графік харчування;
- відмовитися на період карантину від мільтипрофільного харчування за типом «шведський стіл» та самообслуговування;
- забезпечити відстань між столами не менше 1,7 м, за столом мають розміщуватися максимум 4 особи;
- забезпечити працівників харчблоку ЗІЗ;
- забезпечити умови для дотримання правил гігієни.
Детальніше ознайомитися з правилами можна за посиланням.
Щоб залишити свій коментар, необхідно зареєструватись.