Новини

МОЗ надало школам рекомендації для початку навчального року

Школи отримали тимчасові протиепідемічні рекомендації Головного санлікаря України. 

Як зазначено в рекомендаціях:

  • до роботи не допускаються працівники, які мають температуру понад 37,2 та ознаки ГРЗ;
  • допуск до роботи здійснюється лише за наявності ЗІЗ та після термометрії безконтактним термометром;
  • після зняття ЗІЗ (та перед їх одяганням) працівники мають ретельно вимити руки з милом або скористатися антисептиком.

Зверніть увагу: Усі працівники закладу забезпечуються засобами індивідуального захисту з розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. ЗІЗ мають бути в наявності з розрахунку на 5 робочих днів.

За виконання рекомендацій відповідають засновник та керівник школи. Відтак, із метою запобігання поширенню COVID-19 керівники закладів освіти мають:

  1. Провести роз'яснювальну роботу з педагогами та учнями щодо індивідуальних щасобів профілактики коронавірусної хвороби.
  2. Розробити алгоритм дій на випадок назвичайної ситуації, пов'язаної з реєстрацією випадків коронавірусу серед працівників закладу освіти та школярів.
  3. Не допускати до роботи персонал, який потребує самоізоляції.
  4. Провести інструктаж щодо запобігання поширенню коронаірусу.
  5. Провести навчання працівників щодо використання ЗІЗ.
  6. Організувати централізованний збір використаних ЗІЗ.
  7. Створити умови для дотримання працівниками особистої гігієни.
  8. Обмежити проведення масових заходів.
  9. Забезпечити медпункти необхідними засобами та обладнанням.

Щодо організації безпосередньо освітнього процесу, то під нього розроблено окремі правила:

  1. Розробити машрути руху учнів та скласти графік їх допуску до школи, це допоможе уникнути скупчень людей.
  2. Проводити перед початком навчального процесу опитування дітей щодо їхнього самопочуття.
  3. Дозволяти вхід до закладу лише за наявності макси (респіратора).
  4. Організувати місця для обробки рук антисептиками на вході у школу.
  5. Мінімізувати пересування школярів кабінетами.
  6. Забезпечити проведення окремих уроків на відкритому повітрі (за можливості).
  7. Забезпечити наявність засобів гігієни у санітарних кімнатах.
  8. Провітрювати кабінети після кожного заняття, а у кінці дня – очищення та дезінфекцію поверхонь.

Також МОЗ надало рекомендації щодо організації харчування учнів:

  • розробити графік харчування;
  • відмовитися на період карантину від мільтипрофільного харчування за типом «шведський стіл» та самообслуговування;
  • забезпечити відстань між столами не менше 1,7 м, за столом мають розміщуватися максимум 4 особи;
  • забезпечити працівників харчблоку ЗІЗ;
  • забезпечити умови для дотримання правил гігієни.

Детальніше ознайомитися з правилами можна за посиланням

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter