Новини

Кількість «відмінників» на ЗНО зросла на 63%

Цього року, якщо порівнювати з минулим, значно виріс відсоток вступників, яким вдалося скласти ЗНО на 200 балів. Про це під час брифінгу щодо результатів ЗНО розповів т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет. 

Кількість осіб, які отримали максимальний бал, становить 447 – а це на 63% більше, ніж минулоріч. 

«Найбільше «відмінників» із математики – 142 особи. На другому місці – англійська мова, 84. Кількість учасників, які отримали найвищий бал з фізики, – 60, тоді як минулоріч їх було лише 4. Крім того, один з учасників – учень звичайної сільської школи – набрав рекордну кількість балів із чотирьох предметів: українська мова і література – 200 балів, математика – 200 балів, англійська мова – 199 балів, фізика – 196 балів. Ми вітаємо всіх відмінників».

                                 т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет

На основну сесію ЗНО цього року зареєструвалось 379 493 особи. Тестування відбулись без суттєвих порушень, із дотриманням правил епідеміологічної безпеки. Традиційно найпопулярнішими навчальними предметами стали українська мова і література, історія України та математика. Також учасники активно обирали географію, англійську мову та біологію. Менше реєструвалися на фізику, хімію, іспанську, німецьку та французьку мови.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter