Новини

Президент підписав зміни до Закону «Про повну загальну середню освіту»

Володимир Зеленський підписав законопроєкт про внесення змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо розширення можливостей трансформації освітньої мережі. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.  

«Президент Володимир Зеленський підписав Закон № 764-IX «Про внесення змін до пункту 3 розділу X "Перехідні та прикінцеві положення" Закону України "Про повну загальну середню освіту» щодо розширення можливостей для трансформації освітньої мережі"».

Документом вносяться зміни до підпункту 8 пункту 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про повну загальну середню освіту» в новій редакції.

Нагадаємо, згідно з цим пунктом:

«з 2020 року санаторні школи (санаторні школи-інтернати) припиняють набір учнів до 1-9 класів. Засновники санаторних шкіл (санаторних шкіл-інтернатів) протягом одного року з дня набрання чинності цим Законом мають змінити тип таких закладів освіти на ліцеї з обов’язковим збереженням у їх складі пансіонів. З 1 вересня 2024 року такі ліцеї забезпечують здобуття виключно профільної середньої освіти».

Як зазначається, внесені зміні забезпечують можливість ширшого вибору типів ЗЗСО, у які засновники можуть трансформувати санаторні-школи інтернети, а також можливість їхньої ліквідації. Таким чином органи місцевого самоврядування зможуть сформувати освітню мережу відповідно до потреб громади і забезпечити таким чином право кожного на освіту. 

«Отже, створюється підґрунтя для поступового реформування таких інституцій з урахуванням інтересів усіх учасників освітнього процесу», - йдеться у повідомленні пресслужби Президента.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter