Новини

МОЗ перевірятиме довідки вчителів про вакцинацію від COVID-19 на правдивість

МОЗ перевірятиме документи працівників шкіл про щеплення від COVID-19 чи протипоказання до вакцинації. Про це розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю медичній експертці ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій.

«Наразі ми зібрали додаткову інформацію по кожній школі. Тому відомо, скільки персоналу та працівників кожного закладу вакцинувалися від COVID-19. Також ми отримуємо довідки про медичні протипокази, інколи й підроблені.
У нас налагоджена співпраця з МВС і СБУ, щоби не лише перевіряти ці довідки, а фіксувати, що вони є підробленими, і з’ясовувати, де їх придбали»

 головний санлікар України, Ігор Кузін.

Як перевіряються документи на вакцинацію: 

  • Проводиться подвійна верифікація даних на рівні кожного закладу загальної середньої освіти, інформацію оновлюватимуть щотижнево. 
  • МОЗ співпрацює із представниками Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки. 
  • Довідки не тільки перевіряються, але й фіксується їхня підробка та з'ясовується, де їх придбали.

Як боротимуться з підробленими документами?

Наразі за створення та розповсюдження підроблених документів, які стосуються санітарних обмежень чи протидії захворюванням, в Україні встановлена кримінальна відповідальність (ст. 325 ККУ).

Нагадуємо, що освітній омбудсмен Сергій Горбачов зазначив, що заклад освіти не має отримувати від медиків прізвища вакцинованих освітян. Іншими словами, школи мають отримувати деперсоніфіковану інформацію про кількість вакцинованих працівників та персоналу шкіл.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter