Новини

Школи у «червоних» зонах зможуть працювати

Кабмін ухвалив зміни до постанови, яка встановлює карантинні обмеження. Відтепер рішення про відкриття шкіл та садочків в червоних зонах прийматимуть державна та регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Рішення було ухвалено на засіданні Кабміну сьогодні, 16 вересня. 

Нагадаємо, раніше про це говорив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко. Планувалося також, що школи (у «зеленій», «жовтій» та «помаранчевій» зонах), де 50% і більше класів відправили на самоізоляцію через COVID-19, мають закритися на 14 днів. При цьому рішення про закриття шкіл у «червоній» зоні має прийматися лише спільно державною та місцевою ТЕБ та НС.

Під час засідання Кабміну очільник МОЗ Максим Степанов запропонував внести зміни до деяких актів уряду та встановлювати рівень епідемічної небезпеки спільним рішенням державної та регіональної технологічної комісії з питань безпеки та НС. Це решення було підтримано, а відповідну постанову опублікують уже протягом дня, аби встигнути до засідання комісії ТЕБ та НС щодо обмежень у регіонах на наступні два тижні.

«Забороняється відвідування садочків та шкіл, які розташовані у зеленому, жовтому і помаранчевому рівнях небезпеки, якщо на самоізоляції 50% класів через контакт з хворим на COVID-19. Робота закладів освіти на території з «червоним» рівнем епідемнебезпеки приймається тільки спільним рішенням Комісій ТЕБ і НС».

                        міністр охорони здоров'я Максим Степанов

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter