Ключові тези виступу Євгенії Карлаш.

Чи обов'язково для створення мультфільмів опановувати основи 3D-моделювання? Ні, не завжди. Яскраві анімовані відеоролики можна створити й за допомогою простих онлайн-сервісів. Про ресурси для роботи з мультиплікацією розповіла Євгенія Карлаш у своєму вебінарі «Мультфільм за 5 хвилин: онлайн-сервіси для створення анімації та монтажу». Лекторка – викладачка математики та інформатики у Харківській приватній гімназії «ОЧАГ», волонтерка у Code Club та тренерка з настільних еко-ігор для дітей.

Спікерка у своєму виступі поділилася онлайн-сервісами, робота з якими базується на використанні методу drag-and-drop (тягни-й-кидай): користувач перетягує мишкою персонажа на фоні у потрібне місце та змінює його розмір.

Animatron

Мова користування – англійська. У безкоштовній версії програми можна створювати 5 проєктів тривалістю до 10 секунд. Робота з сервісом зрозуміла на інтуїтивному рівні, тому створювати мультфільми зможуть навіть діти молодшого шкільного віку. 

За словами лекторки, на платформі Animatron на слайди можна додавати статичний або динамічний фон, відео- та звукоряд, animated sets (анімовані набори з героями) і аудіозапис. Готові слайди можна зберегти у вигляді зображення, десятисекундного відеоролика або у GIF-форматі. 

Євгенія Карлаш для монтажу коротких мультиплікацій радить використовувати сервіс Clipchamp. На цьому ресурсі можна не лише склеювати готові відео, а й додавати до них текст, анімовані переходи і фон.

Покрокову інструкцію зі створення мультфільмів ви можете подивитися у вебінарі Євгенії Карлаш.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter