Новини

МВС: У більшості шкіл є укриття, якими можна скористатися

У більшості шкіл є укриття, якими можна скористатися під час повітряних загроз. Про це розповів міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський. Наразі проводиться аудит укриттів, а спеціальні комісії на місцях надають рекомендації, які розробляє ДСНС України. 

Голова МВС зауважив, що основна вимога наступна: щоб за кілька метрів ходьби від школи були захисні споруди, де можна перебувати під час тривоги.

«Для більшості батьків аргументом є те, що якщо діти під час тривоги будуть у безпечному місці в школі, то це краще, ніж вони перебуватимуть удома чи в іншому місці. За них подбають і в дітей буде належна освіта».

                    Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський

Міністр зазначив, що більшість навчальних закладів мають такі захисні споруди. Тож сьогодні опрацьовується логістика, адже необхідно визначити, який конкретно клас виходить, коли, як швидко він має дістатися укриття, хто відповідатиме за те, щоби всі пройшли до безпечного місця. 

Але все одно головний принцип – це безпека. Тому зараз проводиться робота не лише над питанням укриттів, а й загалом над безпековим рівнем у закладах освіти.

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter