Новини

Наталія Піпа розповіла, якою буде тривалість відпустки для освітян

Скільки все ж таки триватиме відпустка педагогічного працівника? Відповіддю на це запитання поділилася на своїй сторінці у Facebook Наталія Піпа, секретарка Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій.

Вона розповіла, що зараз отримує багато звернень щодо того, скільки ж днів відпустки мають отримати педагоги, чи зможуть вони забрати свої 56 днів? Наразі, як зазначає Наталія Піпа, діє правило про 24 дні відпустки для всіх без винятку працівників. Але надія все ж є.

«Зараз комітет соцполітики готує законопроєкт 7251 до 2 читання. Поки що у ньому є норма, що щорічна основна відпустка МОЖЕ бути обмежена до 24 днів за РІШЕННЯМ РОБОТОДАВЦЯ. Тут йдеться перш за все за працівників критичної інфраструктури. Вчителі тоді зможуть використати повну відпустку».

          Секретарка Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа

Також вона розповіла, що закон має бути прийнятий приблизно до 22 червня, а потім його ще має підписати Президент, тож назвати точну дату розв'язання питання наразі складно. Якщо ж зараз, не очікуючи прийняття закону, взяти 24 дні, то потім, коли нова норма набере чинності, можна буде без проблем узяти і решту днів відпустки. 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter