Новини

Сергій Шкарлет: МОН робить усе, аби вчителі на тимчасово окупованих територіях отримали зарплату

В етері програми «Сніданок з 1+1» міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів про випадки співпраці освітян із окупантами та про те, як МОН намагається організувати виплату зарплат учителям, які опинилися на тимчасово окупованій території.

Міністр зауважив, що наразі варто обережніше висловлюватися щодо колабораціонізму та не обвинувачувати вчителів заздалегідь. Тим паче, що надання оцінки співпраці з окупаційною владою не входить до компетенцій МОН.

«Наразі це лише поодинокі випадки. Наприклад, у Херсоні з 60 директорів шкіл тільки 2 погодились на таку співпрацю. Зі свого боку Міністерство намагається ретельно працювати з кожною з окупованих територій, намагаючися зробити все, аби кожний учитель отримував заробітну плату».

                                 Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Також очільник МОН розповів, що зараз так і не вдалося виплатити зарплати у 37 громадах із 310. Утім, ще минулого тижня ця цифра була більшою – тоді без грошей лишалися 47 громад. 

Освітня субвенція на виплату заробітної плати щомісяця перераховується в повному обсязі і вчасно. Заробітна плата, попри можливу наразі затримку виплат, зберігається за кожним учителем.

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter