Новини

«Наука – це вона»: 15 лютого стартує арт-проєкт для жінок та дівчат у науці

STEM is FEM, UN Women та UNICEF Ukraine анонсують запуск просвітницького арт-проєкту «Наука – це вона». Його мета – популяризація досягнень жінок у науці та заохочення жінок і дівчат до STEM-діяльності. Організатори проєкту борються зі стереотипом, що наука – нудно, складно та «не жіноча справа». 

Початок конкурсу – 15 лютого. Він триватиме до 14 березня 2021 року включно. Учасники матимуть змогу надихнутися історіями у вигляді ілюстрацій видатних жінок-науковиць України, авторами яких є команда митців на чолі з Сергієм Майдуковим. Наступний етап – жінки-науковиці віком до 21 року змагатимуться у всенаціональному конкурсі есе, головним призом якого стане стипендія на навчання. 

«Наука – це захоплива, завжди актуальна та ґендерно нейтральна галузь. Жінки зробили величезний внесок до науки, якою ми знаємо її сьогодні. Проте незаслужено їхні імена не відомі широкому загалу. Саме тому постаті українських науковиць стануть центральною темою обох заходів проєкту», – підкреслив ініціатор STEM is FEM, інвестор та IT-бізнесмен Сергій Токарєв.

Слідкуйте за новинами арт-проєкту «Наука – це вона» та стартом конкурсу есе на сторінках STEM is FEM, UNICEF Ukraine, UN Women Ukraine, TRUMAN Agency, UNIT.City, Asters, Spilne Art, The Page та StarLightMedia.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter