Новини

В Україні створено раду з питань розвитку середньої освіти

В Україні створено Консультативну раду з питань сприяння розвитку системи загальної середньої освіти. Відповідний указ підписав Президент. Рада діятиме у статусі консультативно-дорадчого органу при Президентові України.

Основне завдання Консультативної ради полягатиме в моніторингу сучасного освітнього простору, стану реформування системи загальної середньої освіти та аналіз законодавства в цій сфері. 

Також рада має готувати пропозиції щодо забезпечення гарантій доступності та якості середньої освіти, удосконалення законодавства про середню освіту, упровадження шляхів інноваційного розвитку, вирішення актуальних питань стосовно формування компетентностей здобувачів освіти, необхідних для їхньої успішної самореалізації.

Серед завдань новоствореного органу також значиться надання рекомендацій із оцінювання результатів навчання учнів, належного кадрового забезпечення освітнього процесу та професійного розвитку вчителів, дотримання визначених державних гарантій, зокрема щодо оплати праці, соціального і пенсійного забезпечення тощо.

Рада матиме право запитувати та одержувати необхідні інформацію, документи і матеріали, утворювати робочі групи для вивчення окремих питань, запрошувати та залучати для обговорення окремих питань представників державних органів, ініціювати проведення конференцій, круглих столів, нарад із питань, що належать до її компетенції.

До складу Консультативної ради включено 23 осіб. Це представники державних інституції, депутатського корпусу, освітніх установ, закладів освіти та громадського сектору. Головою ради призначено народного депутата, заступника голови Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергія Колебошина.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter