Новини

Оксен Лісовий: Справжня реформа йде знизу

У МОН активно працюють над можливістю підвищення зарплат для всіх освітян. Про це розповів міністр освіти та науки України Оксен Лісовий в етері програми «Сніданок з 1+1».

Він наголосив на тому, що гідний рівень оплати праці освітян є дуже важливим:

«Як громадянин, а не міністр, я скажу, що такі низькі зарплати – це приниження. Ми повинні  виходити з такої позиції, як гідність людини. Ми повинні вийти на гідну оплату праці. Якщо ми хочемо виховувати громадянина, то ми повинні зробити так, щоб і педагог відчував себе гідною людиною. Тому оплата праці – дуже важлива».

Оксен Лісовий розповів, що наразі триває обговорення цього питання на всіх політичних рівнях, зокрема він уже спілкувався з Президентом, прем'єр-міністром та віцепрем'єр-міністром, і вони теж розуміють проблему. Тож зараз у Міністерстві працюють над розробкою моделей оплати праці. 

Також міністр торкнувся питання реформування освіти та заявив, що справжня реформа має йти знизу:

«Громадяни повинні усвідомлювати і бути активними драйверами змін. Якщо ми спільно не будемо виводити освіту в пріоритет, ми не досягнемо системних змін. Справжня реформа йде знизу: зі свідомості вчителя, зі свідомості директора школи, з активності студента, з активності підлітка. Тому закликаю до цієї активності».

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter