Новини

Освітній омбудсмен: будь-яка вимога щодо шкільної форми є незаконною

Будь-яка вимога щодо обов’язкової шкільної форми є незаконною, заявив освітній омбудсмен Сергій Горбачов у межах презентації результатів дослідження «Пояснити 30%: Як українці оцінюють освіту та вступ в умовах пандемії».

«За законом про освіту, про повну загальну середню освіту, будь-які рішення органів батьківського самоврядування не є обов’язковими, тобто батьки можуть їх виконувати, якщо вони з ними погоджуються. Будь-яка вимога щодо обов’язкової шкільної форми є незаконною. Я б просив керівників закладів освіти припинити самоуправство і вимагати від дітей одягати те, що їм не подобається. Це вимога абсолютно незаконна за визначенням. Звісно, шкільний одяг має бути зручним, по сезону, і відповідати можливостям родини. Виставляти будь-які вимоги є неправильним і незаконним».

                                                 Освітній омбудсмен Сергій Горбачов

Як зазначила також заступниця міністра освіти і науки України Любомира Мандзій, вимоги щодо шкільної форми можуть бути в окремих закладах освіти, але рішення про її впровадження має прийматися виключно разом із батьками учнів:

«Вимоги МОН про те, що всі діти мають ходити виключно в конкретній шкільній формі, конкретного виробника, немає точно. Батьки також є учасниками освітнього процесу. Так чи інакше, це має бути спільне рішення всіх учасників освітнього процесу закладів освіти. На рівні закладу освіти приймається рішення».

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter