Новини

Освітній процес у 2022-2023 навчальному році буде організовано за очною, дистанційною та змішаними формами

Формат освітнього процесу в новому навчальному році залежатиме від безпекової ситуації та можливостей фонду захисних споруд у закладах освіти. Він може проходити в очній, дистанційній та змішаній формі. Про це розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час селекторної наради щодо готовності закладів освіти до нового навчального року в умовах воєнного стану:

«Форма організації освітнього процесу залежить від безпекової ситуації в кожному населеному пункті і визначається рішенням військово-цивільних адміністрацій. Рішення приймається за участю батьків учнів. Якщо батьки не погоджуються з очною формою навчання, вони можуть обрати дистанційну форму або індивідуальний графік, або перевести дитину на екстернатну чи сімейну форму навчання. Для учнів, батьки яких оберуть онлайн-навчання, у закладі освіти можуть організовуватись окремі класи з дистанційною формою організації освітнього процесу. Жодна дитина не буде поза освітнім процесом».

Важливий нюанс: форма організації освітнього процесу може змінюватися впродовж навчального року. Усе залежатиме від безпекової ситуації в конкретному населеному пункті.

Підготовка до нового навчального року ведеться на засадах постійної комунікації між МОН, МВС, ОВА, управліннями і департаментаментам освіти, керівниками закладів освіти з усіма зацікавленими учасниками освітнього процесу. Особливо з батьками здобувачів освіти.

Також органи управління освітою, керівники закладів загальної середньої освіти провели опитування серед батьків щодо організації навчання з урахуванням безпекової ситуації.

«За оперативною інформацією органів місцевого самоврядування (станом на 11.08.2022), із 12,8 тисяч шкіл за очною формою планують розпочати навчання 3 тис. шкіл, за дистанційною – майже 5,7 тисяч, за змішаною – 4 тисяч».

                             міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

На жаль, як повідомив очільник МОН, 1,3 тисся ЗЗСО розташовані на тимчасово окупованій території.

«Усі заклади загальної середньої освіти Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей працюватимуть за дистанційною формою. Не працюватимуть за очною формою заклади в Запорізькій та Одеській областях».

                             міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter