Новини

Держслуба якості освіти: більшість учителів та батьків учнів обирають онлайн-навчання

Переважна більшість учителів та батьків школярів підтримує ідею онлайн-навчання в новому навчальному році. Про це свідчать результати опитування, проведеного Державною службою якості освіти. В опитуванні, проведенному 3-8 серпня, взяли участь 90 997 батьків та 10 972 педагогів. 

Загалом, згідно звіту ДСЯО, що складнішою є безпекова ситуація в регіоні, то більший відсоток батьків і вчителів робить вибір на користь онлайн-навчання. Наприклад, у Західному регіоні (Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька та Чернівецька області) підтримують 37% батьків та 31% учителів.

Натомість у регіонах, де наразі ведуться активні бойові дії, або які є частково окупованими, за офлайн-навчання висловлюється лише 13% батьків і 10% учителів у Східному регіоні (Дніпропетровська, Запорізька та Харківська області) та 16% батьків і 14% учителів у Південному регіоні (Миколаївська та Одеська області). 

Респонденти Північного (Житомирська, Київська, Сумська, Чернігівська області та м. Київ) та Центрального (Вінницька, Кіровоградська, Полтавська та Черкаська області) регіонів також не надто підтримують офлайн-навчання. За нього висловилися лише 23% та 19% батьків відповідно, і 18% та 17% учителів відповідно.

На думку 76% батьків та 86% учителів необхідною умовою для відновлення освітнього процесу в офлайн-форматі є створення надійних укриттів (бомбосховищ). Але більшість батьків та вчителів визнають, що школа не може на 100% гарантувати безпеку як дітей, так і педколективу, адже, як вони зазначають, наявні укриття не є достатньо надійними. 

Цікавий факт: адміністрації шкіл проводили роз'яснювальну роботу із батьками учнів та педагогами, внаслідок якої 3% батьків і 7% педагогів змінили свою початкову думку на користь офлайн-навчання.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter