Новини

Підготовка кожної області, району та громади до початку нового навчального триватиме принаймні до 18-20 серпня

Цього року підготовка кожної області, району та громади до початку нового навчального триватиме щонайменше до 18-20 серпня. Про це розповів міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в етері програми «Ранок з Україною»:

«Наразі неможливо спрогнозувати безпекову ситуацію. Вкотре наголошую, що безпека – наш головний пріоритет. Освітній процес буде формуватися виключно з урахуванням безпекової ситуації в кожному населеному пункті».

Просто зараз іде процес формування мап закладів освіти та укриттів, де учасники освітнього процесу зможуть перечекати небезпеку. Закладам освіти, які не мають сховищ, або укриття яких не розраховані на всіх учасників освітнього процесу, пропонується організувати позмінне навчання.

Крім того, Сергій Шкарлет наголосив на необхідності створення безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу, а також нагадав про право батьків обирати режим навчання дітей:

«Ми рекомендуємо кожній школі або громаді створювати паралелі, у яких відбуватиметься онлайн-навчання. У такий спосіб діти не будуть відлучені від освітнього процесу, якщо батьки побоюються режиму офлайн».

При цьому навчання у традиційному форматі залишається актуальним та необхідним, але лише за умови створення комфортних і безпечних умов. До того ж офлайн, як наголошує міністр, це соціалізація та символ того, що навіть під час війни Україна продовжує освіту та формує майбутнє.

За словами очільника МОН, думки батьків щодо формату розділяються. Хтось вважає, що вдома безпечніше, а хтось переживає, що вдома дитина може розгубитися та постраждати, а от у школі вона разом зі вчителем прямуватиме до сховища.

Також Міністр спростував дезінформацію щодо обов'язкового очного навчання, яка зараз активно поширюється у суспільстві:

«Наказу щодо виключного режиму офлайн не існує. Ми чітко розуміємо, що не всі школи вийдуть на традиційне навчання. Ми максимально прагнемо це зробити та створити всі необхідні умови, проте безпека учасників освітнього процесу залишається на першому місці. Жодна дитина не буде відрахована зі школи за обрану батьками форму навчання».

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter