Новини

Всеукраїнський конкурс до Дня архітектури України: долучайтеся до нової активності від «На Урок»

1 липня відзначався День архітектури України. Це важливий день для всіх, хто в захваті від наших архітектурних та історичних пам'яток, і, звісно, для архітекторів та містобудівників. Продоажуємо відзначати це чудове свято разом!

В Україні налічується близько 14 тисяч пам’яток архітектури, 46 великих історичних культурних заповідників і більше 1000 об’єктів паркового мистецтва. Вражає, чи не так? І це лишень офіційні дані! А що ваші учні знають про архітектурні пам'ятки нашої країни? Саме для того, аби допомогти школярам отримати більше корисної інформації, ми створили новий цікавий і пізнавальний конкурс до Дня архітектури України

Конкурс розрахований на учнів 1-11 класів і покликаний допомогти дітям дізнатися більше про пам’ятки архітектури кожного історичного періоду, про багатство та розмаїття архітектурних стилів і здобутки українських архітекторів. Завдяки участі в конкурсі діти отримають відповіді на запитання:

  • де знаходиться перша будівля, створена у стилі українського модерну;
  • коли в Україні почали будувати перші ратуші;
  • який український архітектор отримав прізвисько «Київський Гауді»;
  • яку споруду називають «Чернівецьким Гоґвордсом»;
  • де працює одна з найдавніших в Україні та Європі обсерваторій;
  • яку будівлю називають «перлиною європейського бароко».

І це, звісно, ще далеко не все! Ми зібрали багато цікавинок про найвідоміші пам'ятки архітектури, від яких перехоплює подих. Подивимося разом, яка краса є в Україні! І хто знає, можливо, ваші учні будуть вражені настільки, що хтось із них стане архітектором. 

Запропонуйте своїм учням долучитися до пізнавального конкурсу! Реєстрація триває з 1 липня до 30 серпня, доступ до завдань буде відкрито одразу після реєстрації. Конкурс безкоштовний, тож неодмінно захочуйте кожного учня взяти в ньому участь!

Мета нашого конкурсу – не оцінити рівень знань школярів, а доповнити їхні знання, тож ми заохочуємо кожного учасника, незалежно від результатів конкурсу. Переможці будуть нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, а решта отримає іменні сертифікати. А кожен учитель, чиї учні візьмуть участь у конкурсі, отримає подяку, яка стане підтвердженням його професійної активності та доповнить учительське портфоліо.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter