Різноманітні поробки з шишок.

Шишки – неймовірно цікавий та практичний матеріал для створення поробок. Вони мають унікальну текстуру та надзвичайно різноманітні, тож дарують безліч художніх можливостей. Оскільки шишки є своєрідним символом осені, ми створили для вас добірку простих та креативних поробок, присвячених виключно цьому чудовому матеріалу.

Квіти, аплікація та букет

Листя потроху жовкне, тож саме час додати осіннім дням яскравих барв, створивши штучні квіти, що нагадають про літо та прикрасять ваш клас. А чи знали ви, що зі звичайних шишок можна створити справжні квіти? І це дуже просто! 

Аби створити квітку, відламайте від шишки верхні шари лусок, залишивши кілька нижніх рядів та серцевину, яка відіграватиме роль середини квітки. Розфарбуйте пелюстки гуашшю, а середину шишки обов’язково пофарбуйте у жовтий, та складіть з цих штучних рослин аплікацію. А можна навіть цілий букет! Що більше різноманітних шишок вдасться зібрати, то пишнішою і цікавішою вийде композиція.

Овочі та фрукти

На що ще схожі шишки? Нехай діти пофантазують! Якщо школярі зможуть порівняти їх лише з їжачками, то зробіть невелику підказку. Оскільки шишки – рослини, найпростіше шукати аналогії якраз у рослинному царстві. Наприклад, чи не нагадує луската шишка ананас? Чому б і ні?

Для цієї поробки нам знову знадобиться чимало густої фарби та великі шишки з тонкою верхньою частиною, що схожа на ананасове листя (як на фото). Звісно, якщо у вашій місцевості важко знайти такі шишки, використовуйте соснові, а замість листя наклейте звичайнісінький зелений папір.

Соснові шишки можна перетворити на симпатичні маленькі яблука. Для цього зафарбуйте їх у типові яблучні кольори (жовтий, червоний, зелений), а для більшого реалізму додайте вирізаний з паперу листочок та плодоніжку від справжнього яблука. 

А ще шишки можна перетворити на яскраві морквинки. Для цього варто взяти видовжені шишки з тонкими лусками. Тепер, маючи кілька плодів, ви можете зібрати цілий продуктовий кошик, який стане чудовою осінньою прикрасою.

Птахи, багато птахів

Шишки дійсно універсальні. Що ще вони нагадують учням? Імовірно, вони трохи схожі на пташок, що розпустили своє розкішне пір’я, чи не так? Трохи фантазії, кольорового паперу та шерсті для валяння – і от перед вами майже готова пташка. А коли додати кумедні пластикові очка, вона точно оживе!

Також із шишок можна створити серйозних сов, кумедних пінгвінів, та заклопотаних курочок із курчатами. 

 

Гарбузи, павуки, летючі миші та відьми

Осінь – час Гелловіну, тож якщо ви відзначаєте це свято, то набір моторошних маленьких істот на фото точно стане вам у пригоді. А ще шишки можна перетворити на гарбузи, достатньо лише пофарбувати їх у помаранчевий. Такі гарбузики видаються надто маленькими? Зніміть луски з шишок та всім класом складіть один чи два великі гарбузи, що стануть оригінальною прикрасою для класної кімнати.

Пташина годівниця

Оскільки на вулиці дедалі холоднішає, пташки стає все складніше шукати харчування. Аби допомогти пернатим, зробіть кілька шишок-годівниць, на які синичка або горобець можуть чіплятися та дзьобати ласощі. 

Аби зробити підвісну годівницю, розмішайте у воді крохмаль (можна додати трохи борошна) або підігрійте вершкове масло та вкрийте ними шишку. На цю суміш насипте просо, соняшникове насіння та подрібнені горішки, що точно сподобаються пташкам. Прикріпіть до шишки нитку – годівниця готова!

Осінні вінки

Прикраса, що здатна значно покращити настрій – пишні вінки. Використовуючи навички, здобуті під час виготовлення штучних квітів, зберіть із шишок вінок, але не звичайний круглий. Можна створити красивий вінок у вигляді тварини чи птаха Наприклад, такої сови, як на фото.

Як ви могли переконатися, шишки є одним із найбільш креативних матеріалів для поробок. Скільки можливостей для творчості! Головне – дати волю фантазії!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter