Новини

Сергій Горбачов стане першим в Україні освітнім омбудсменом

12 липня Міністерка освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що прийняла рішення щодо призначення освітнього омбудсмена. Ним стане Сергій Горбачов – директор спеціалізованої школи № 148 міста Києва, який працює у галузі освіти більше 13-ти років.

Пані Гриневич так пояснила своє рішення:

«Фінальним фактором під час прийняття рішення стало основне – це знання системи освіти на різних, зокрема управлінських, рівнях, а також розуміння цінностей та суті реформ, які розпочаті в освіті. Це надзвичайно важливо, і саме з огляду на це освітнім омбудсменом вже найближчим часом стане Сергій Горбачов. По-перше, він добре знає систему освіти зсередини, а також глибоко розуміє суть реформи Нова українська школа. Сергій Іванович єдиний з кандидатів має сформоване розуміння того, що таке педагогіка партнерства. І нам дуже важливо, щоб ця посада, і він має це зробити, щоб вона не перетворювалась на ще один каральний орган, який шукатиме винних, а ця посада має стати осередком довіри та цивілізованого вирішення конфліктів».

Крім того, численні громадські та міжнародні організації дали високу оцінку його організаторським якостям та професійній діяльності. 

Після офіційного призначення Сергій Горбачов керуватиме новоствореним органом, який має захищати права здобувачів освіти, наукових, педагогічних та науково-педагогічних працівників. Офіс освітнього омбудсмена – це 15 працівників, відбір яких невдовзі здійснюватиме сам Сергій Горбачов.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter