Одного дня всі школи світу перетворилися на осередки STEM: тепер природничі дисципліни вивчаються не окремо, а в комплексі, а діти отримують можливість одразу перевірити свої знання на практиці. Чудово, чи не так?

А поки цього ще не сталося, давайте помріємо та дізнаємося більше про STEM, поговоримо про його перспективи в Україні та особливості викладання. «На Урок» оголошує STEM-тиждень! Щодня з 23 по 26 липня на вас чекають тематичні вебінари від одних із кращих фахівчинь STEM-галузей:

  • Вікторія Бартюк – учитель трудового навчання в ТОВ «НВК:Новопечерська школа», м. Київ, переможниця Всеукраїнського хакатону для вчителів «STEM: гендерночутливий підхід до навчання у школі».
  • Юлія Батура – вчитель хімії у КУ ЗОШ №5 І-ІІІ ступенів (м.Суми), лауреат Європейського фестивалю для STEM-викладачів «Science on Stage».
  • Ганна Дудіч – учитель англійської мови, заступник директора з імплементації STEM-освіти в гімназії ім. Т. Г. Шевченка (м. Кропивницький).
  • Вікторія Пірус – викладач фізики Державного навчального закладу «Черкаський професійний ліцей», викладач вищої категорії.

Говоритимемо про актуальність, особливості та перспективи впровадження STEM-освіти у сучасній школі, а також про необхідність відкинути гендерні стереотипи і повністю задовольнити потреби дітей у навчанні. А ще дізнаємося, яку роль грає STEM-освіта у формуванні навичок ХХІ століття та як уроки трудового навчання можуть перетворитися на платформу для реалізації STEAM-проектів. 

Як краще втілити у життя STEM-проект? За допомогою фасилітації! Це один із найефективніших інструментів організації групової роботи. Тому будемо говорити про нюанси фасилітації: її методи та можливості для розвитку особистості. А також на практиці дізнаємося, як краще підійти до реалізації STEM-проектів, використовуючи методи фасилітації.

Інтегровані та STEM-проекти відіграють неймовірно важливу роль у формуванні в учнів цілісного сприйняття світу, допомагають розвинути науковий світогляд та дослідницькі уміння. Саме тому STEM так стірмко завойовує популярність у всьому світі. Це неймовірний світовий тренд, який об'єднує та сприяє розвитку глобальної компетентності. Тож об'єднуємось! А почнемо із огляду цікавих міжнародних проектів, до яких українські вчителі зможуть долучитися вже у наступному навчальному році. 

І обов'язково з'ясуємо, як краще впроваджувати елементи STEAM у навчання, а також як без особливих проблем провести повноцінні STEAM-дні у навчальному закладі. Все не так складно, достатньо лише врахувати деякі нюанси, обрати тему, додати трохи творчості, вигадавши тематичні завдання, та зацікавити дітей. А як зробити це швидко та на вищому рівні? Будемо говорити про це під час вебінару!

Обирайте цікаву для себе тему, або відвідайте всі вебінари, аби дізнатися якомога більше цікавого та корисного з питання STEM-освіти!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter