Новини

Сергій Горбачов: треба вчити дітей очно, офлайн

Дистанційне навчання, тимчасовий перехід на яке є цілком реальним через посилення карантинних обмежень, не стане катастрофою для української системи освіти. Про це заявив освітній омбудсмен Сергій Горбачов в інтерв'ю УНІАН. Він зазначив, що дистанційка звісно може стати певною проблемою, але ми вже багато чому навчилися. 

«Навчання триває. Школи працюють. Дистанційне навчання, при всіх його складнощах, відбувається і буде відбуватися. Ми дуже багато чому навчилися. Рівень цифрової компетентності вчителів за ці півроку зріс просто неймовірно. І це абсолютна правда».

                                                                          освітній омбудсмен Сергій Горбачов

При цьому Сергій Горбачов зазначає, що, наскільки це можливо, дітей необхідно вчити очно, офлайн. А якщо говорити про початкову школу, то дистанційне навчання тут взагалі неприйнятне. Тобто важливо орієнтуватися на вік дітей, на ресурси, які є у закладу освіти та у кожної родини.

«Кожна школа унікальна. І не може існувати для 16 тисяч українських шкіл єдиний рецепт, який згодиться для будь-якої школи. Так що треба враховувати рамки і рекомендації, які розробляє МОЗ, але ухвалювати власні рішення, опрацьовувати власні регламенти і напрацьовувати власні процедури в закладі. Що, до речі, зараз і робиться дуже активно. Дуже багато директорів шкіл, департаментів освіти, управлінь, саме цим і займаються».

                                                                          освітній омбудсмен Сергій Горбачов

Також освітній омбудсмен зауважив, що зараз уже багато дітей на карантині: статистика говорить, що десятки класів в школах вже закриті на карантин. Точних цифр поки що немає, але МОЗ дає певну статистику. Зараз якраз збираються всі дані, щоб зрозуміти загальний масштаб карантину.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter