Новини

Сергій Шкарлет про початок навчання після канікул та про те, що учні та їхні батьки частіше обирають очне навчання

Сьогодні, в етері Національного телемарафону міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів про повернення учнів до навчання після зимових канікул. Як стало відомо журналістам, школярі та їхні батьки стали частіше робити вибір на користь традиційного очного навчання (або ж навчання у змішаному форматі). Міністр прокоментував цю інформацію:

«Відсоток того, скільки батьків і дітей (позитивно – ред) сприймають навчання в очному або змішаному форматі (з елементами очного навчання), свідчить про довіру батьків, усіх учасників освітнього процесу, до дій і намірів держави щодо забезпечення і формування взагалі картини освітнього процесу по всій території країни».

Наприкінці минулого року майже 71% шкіл працювали у форматі очного або змішаного навчання. В інших випадках ЗЗСО працювали лише онлайн, оскільки інакший формат не дозволяла обрати безпекова ситуація. До того ж деякі школи, на жаль, досі не мають укриттів, що відповідають усім безпековим вимогам. 

Також міністр зауважив, що, порівняно з першим семестром, у деяких регіонах України суттєво зросла кількість учнів, які прагнуть вчитися саме офлайн. Зокрема, в Одесі повернутися до очного навчання хоче втричі більше школярів, аніж на початку навчального року! І це, на думку очільника МОН, яскраво свідчить, зокрема, про правильність дій місцевого самоврядування.

Зараз лише довіра батьків визначає статус навчання дитини. І якщо батьки вважають, що їхня дитина має навчатися онлайн, нііхто не може змусити її йти до школи. 

Також Сергій Шкарлет нагадав, що у 2023 році передбачена субвенція на створення безпечного освітнього середовища, до того ж ЄС виділив чималу сумму на створення укриттів у тих ЗЗСО, що раніше їх не мали. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter