Новини

Сергій Шкарлет: Зимові канікули можуть тривати довше, ніж зазвичай

Перший семестр навчального року закінчується, попереду зимові канікули. Чи в усіх школах вони триватимуть довше, ніж зазвичай? Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет дав відповідь на це запитання в етері національного телемарафону. 

Освітній процес зараз залежить від безпекової ситуації, локації та погодних умов, тож діти, на жаль, знаходяться в нерівних умовах, а канікули дійсно можуть тривати трохи довше, ніж зазвичай. Але їхня тривалість встановлюється педрадами шкіл та затверджується засновниками. 

«Ми сьогодні враховуємо і погоду, і опалювальний сезон, і безпечне знаходження в закладі освіти. Навіть ті заклади, які не зможуть фізично працювати, зможуть працювати в режимі онлайн або змішаному».

                                  Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Звісно, якщо учні підуть на довгі канікули, то постає питання, чи є сенс опалювати школу. Але вирішувати це мають, як наголосив міністр, засновники ЗССО, враховуючи, зокрема, чи достатньо в них коштів на оплату комунальних послуг.

Учителі ж, як зазначив Сергій Шкарлет, у будь-якому випадку працюватимуть. Наприклад, під час довгих канікул вони можуть надавати консультації учням, які трохи відстали, проводити виховну роботу тощо.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter