Новини

«Світ мандрів Григорія Сковороди»: новий цікавий конкурс від «На Урок»

«Не той дурний, хто не знає… але той, хто знати не хоче». «Хіба може говорити про біле той, котрому невідоме, що таке чорне?». «Що вподобав, на те й перетворився». «Хто соромиться визнати недоліки свої, той з часом безсоромно виправдовуватиме своє невігластво, яке є найбільшою вадою». «Як ліки не завжди приємні, так і істина буває сувора».

Цьогоріч ми відзначаємо 300 років від дня народження автора цих чудових та мудрих афоризмів – Григорія Савича Сковороди. Мандрівний філософ, зачинатель жанру байки в українській літературі, інтелектуал та просто надзвичайно талановита і непересічна особистість – усе це про нього. Освітній проєкт «На Урок» долучається до заходів з нагоди 300-ї річниці від дня народження великого українскього філософа та запрошує взяти участь в новому захопливому інтернет-конкурсі «Світ мандрів Григорія Сковороди»

Конкурс розрахований на учнів 1-11 класів і покликаний допомогти дітям дізнатися більше про життя та світогляд одного з найвідоміших українців. Завдяки участі в конкурсі школярі дізнаються:

  • де і як навчався майбутній геній світового рівня;
  • що він робив на службі в імператорському домі;
  • скільки мов знав філософ;
  • що таке насправді «сродна праця»;
  • чому Сковорода часто змінював роботу;
  • де та як філософ провів останні роки життя.

І це, звісно, ще далеко не все! Ми підготували для учнів цікаві та пізнавальні завдання, які допоможуть дітям краще зрозуміти видатного українського письменника та філософа, доповнивши їх маловідомими фактами. Головна мета нашого конкурсу — привернути увагу до творчості Григорія Сковороди, допомогти школярам побачити багатогранність його постаті та підтвердити актуальність його ідей і для нашого часу.

Запропонуйте своїм учням долучитися до пізнавального конкурсу! Реєстрація триває з 3 грудня до 25 грудня, доступ до завдань буде відкрито одразу після реєстрації. Конкурс безкоштовний, тож неодмінно захочуйте кожного учня взяти в ньому участь!

Мета нашого конкурсу – не оцінити рівень знань школярів, а доповнити їхні знання, тож ми заохочуємо кожного учасника, незалежно від результатів конкурсу. Переможці будуть нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, а решта отримає іменні сертифікати. А кожен учитель, чиї учні візьмуть участь у конкурсі, отримає подяку, яка стане підтвердженням його професійної активності та доповнить учительське портфоліо.

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter