Новини

«Освіта 4.0: український світанок»: презентовано програму трансформації освіти

В Україні презентували програму великої трансформації «Освіта 4.0: український світанок». Про це розповів у своєму Telegram-каналі міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. Як зазначається, програма підготовлена командою МОН на основних засадах та принципах Плану відновлення України.

Як пояснив міністр, в Україні будуть змінені стратегічні цілі сфери освіти, а основні зусилля спрямують на відновлення та розвиток вітчизняної освіти на шляху до європейської інтеграції. Також беззаперечним пріоритетом є відбудова зруйнованої інфраструктури. Сергій Шкарлет наголосив на тому, що робити це важливо з урахуванням сучасних технологій безпеки та будівництва.

Стратегічним напрямом стає гармонізація українського та європейського освітніх просторів задля відповідності вітчизняної системи освіти технологічному укладу Industry 4.0.

Щодо фінансування освіти, то ключовою формулою стане принцип «гроші йдуть за людиною», що дозволить громадянам бути суб’єктами освітньої політики.

Очікується, що реалізація проєктів у межах програми стосуватиметься всіх ланок освіти, а результати ми отримаємо до 2032 року.

«У партнерстві з Мінцифрою процес цифровізації у сфері освіти має систематизуватися глобально та індивідуально для кожного учасника освітнього процесу – від створення сучасної цифрової освітньої інфраструктури та інструментів, динамічного розвитку цифрового контенту для освіти та освітян до запуску цифрового освітнього паспорта у смартфоні».

                          Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter