Новини

Сертифікація-2022: майже 1200 учителів успішно пройшли випробування

Сьогодні, 1 грудня 2022 року, відбулося засідання комісії Державної служби якості освіти України, під час якого було розглянуто питання щодо визначення порогового балу. Тобто кількості балів, мінімально достатньої для видачі сертифіката за результатами третього етапу сертифікації педпрацівників. Цьогоріч це 122 бали. Про це повідомляє ДСЯО.

«1171 учитель початкових класів успішно пройшов сертифікацію цьогоріч, набравши 122 і більше балів за результатами вивчення практичного досвіду роботи. Відзначу, що максимальні 160 балів отримали 52 вчителів, з яких кожен третій – сертифікований учитель 2019 року. Це говорить про високий рівень підготовки, відповідальності учасників сертифікації всіх років та довіру до цієї процедури».

                                              Голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак

Навіть попри воєнний стан для участі в сертифікації зареєструвалися 1984 учасники. Із них 1855 осіб узяли участь у незалежному тестуванні, за результатами якого до другого етапу сертифікації допустили 1335 учасників. Із них 1326 учителів успішно пройшли етап самооцінювання (із використанням інформаційно-аналітичної системи EvaluEd). Третій етап сертифікації – вивчення практичного досвіду роботи педагогів – цьогоріч проходив дистанційно. 

Педагоги, які успішно пройшли випробування, у своїх електронних кабінетах знайдуть відповідний сертифікат, який буде дійсним три роки. Також вони отримають 20% надбавки до зарплати. Сертифіковані вчителі мають право на зарахування сертифікації як проходження чергової / позачергової атестації з присвоєнням відповідної кваліфікаційної категорії та/чи педагогічного звання.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter