Новини

Свою участь у НМТ підтвердили вже майже 149 тисяч осіб

За даними Українського центру оцінювання якості освіти, станом на 26 травня 2022 року форму для підтвердження участі в національному мультипредметному тесті заповнили майже 149 тисяч учасників. Про це написав у своєму Telegram-каналі міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

Він зауважив, що саме на цьому етапі необхідно обрати населений пункт, де буде зручно скласти тест, із запропонованого переліку. Звісно, все залежить від того, де саме зараз перебуває учасник, – в Україні чи за кордоном.

Бажання складати національний мультипредметний тест у тимчасових екзаменаційних центрах, створених в Україні, підтвердили 134,5 тисяч осіб, а за кордоном – майже 14,5 тисяч осіб.

Остаточно визначитися з вибором міста/країни, а за потреби і змінити населений пункт на той, де буде зручніше проходити тестування, учасники зможуть на другому етапі. Він триватиме з 21 червня до 7 липня 2022 року.

На жаль, через високий рівень безпекових загроз у деяких регіонах України провести НМТ наразі неможливо, а саме: у Херсонській, Луганській, Донецькій областях, АР Крим, місті Севастополь, частині території Запорізької, Миколаївської, Харківської областей. До того ж і виїхати для проходження тестування учасникам із цих регіонів також надзвичайно складно, є проблеми і з підтвердженням участі в тестуванні.

«Попри складнощі ми робимо все можливе, аби усі охочі вступники стали студентами омріяних закладів освіти. Тому передбачили додаткову чи спеціальну сесії тестування».

                               Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter