Що створить робочий настрій у новому навчальному році?

Літо сповнене тривалих сонячних днів, незвичайних починань та пригод, що надихають. І хоча воно незабаром мине, не варто сумувати – адже розпочнеться новий навчальний рік, який кожному принесе багато нових вражень.

На що ж очікують учителі напередодні 1 вересня?

Ранок буде привітним

Улітку прокидатися з першими променями сонця легко, але й осінній світанок – це чудова можливість розпочати новий день, сповнений теплих знайомств і позитивних емоцій! Особливо, коли чекаєш зустрічі з улюбленими учнями, які за літо подорослішали та змінилися. Так приємно знову їх побачити, дізнатися про те, як минули канікули!

Щоранку, поки місто ще спить, ви матимете трохи вільного часу, який можете присвятити лише собі. Можна неспішно зробити корисний сніданок для себе та родини, а потім, щоб усе встигнути, присвятити півгодини ретельному плануванню робочого дня.

За улюбленими справами час летітиме непомітно

Попереду цілий навчальний рік, а це – безліч можливостей для натхненної роботи! Можливо, саме час застосувати нові навчальні прийоми, про які ви дізналися, переглядаючи останній вебінар, але ще не мали нагоди використати? Ви маєте час, щоб заздалегідь спланувати свою діяльність, використовуючи ті методики і прийоми, які найбільше подобаються.

А ще практично кожен із нас має якесь хобі, якому також хочеться присвятити трохи часу. Інтенсив із малювання маслом, рукоділля, написання власної книги або музичні експромти – будь-який творчий процес викликає щире захоплення. Тож серед учительських сподівань – трохи творчості для себе. 

Зміна обстановки надихатиме

Класні кімнати відремонтовано, і, можливо, ваш кабінет тепер на іншому поверсі. Освітній простір змінюється, а це дозволяє сприймати початок нового навчального року як умовне новосілля. Тож не стримуйте свою фантазію та змінюйте клас: можна зручно оформити змінні тематичні осередки, додати приміщенню характеру та сформувати разом зі школярами середовище, дружнє до дітей.

Так, «Дошка настрою» зі списком учнів та стікерами допоможе вчителю залишатися уважним до дитячих емоцій. А як озеленити клас, «На Урок» розповідав нещодавно. А якщо ви маєте новаторські ідеї для класного дизайну або вирішили спробувати провести уроки на свіжому повітрі, вітаємо – це означає, що ви бажаєте отримати більше драйву, отже, готові до нового навчального року.   

Баланс між розумовим та фізичним навантаженням

Плідна праця протягом року забирає багато сил, тож для того, щоб уникнути вигорання, вдома варто забути про всі робочі питання. Після нарад та уроків легка комедія, чаювання з улюбленим журналом у руках – це чарівний відпочинок. 

А ще не треба забувати про користь спорту. Тож щорічні наміри доповнити роботу фізичними вправами оживають! У цьому допоможуть ранкові пробіжки, поїздки на велосипеді або піший похід-антистрес з друзями на вихідних. Але й звичайна ранкова гімнастика вчителю не завадить, адже однаково важко годинами стояти біля дошки та сидіти за комп’ютером, складаючи річний план.  Може, все ж таки варто записатися на фітнес?

Книга лишиться найкращим другом навіть після виходу з відпустки

У кожного з нас є такі книги, які тривалий час очікують своєї черги на полиці. Немає значення, чи це улюблені твори, гортати сторінки яких легко та приємно, чи професійні видання.

А може, час згадати про книгу, яка припала до душі не з першого разу, тому що спочатку здалася нецікавою? Прочитайте її, і тоді справу можна буде впевнено викреслити зі списку «Закінчити розпочате». У будь-якому разі, будьте впевнені: книга сама по собі вже добра компанія!

Знов навчатися самому – надзвичайно цікаво!

Під час відпустки хочеться просто насолоджуватися відпочинком, забувши про все. А от у вересні саме час спробувати себе у чомусь новому, ставити цілі та досягати їх, отримувати нові знання та натхнення. 

І немає значення, яке саме навчання вас надихає: збираєтеся ви пройти підвищення кваліфікації або читатимете щось іноземною мовою, аби підвищити рівень володіння нею. Чи це не буде пов’язано з роботою: можливо, ви навчитеся пекти пироги, фотографувати або складати композиції із квітів. Головне, що це очікування поверне вас до отримання знань та вмінь!

Будь-яка нова навичка, яку ви опануєте у цьому навчальному році, стане вашим надбанням та принесе, окрім користі, щире задоволення.

 

Спілкування з природою надасть сил

Відпочинок на природі – це справді пригода! Бо спека минула, і коли ще, як не восени, виїжджати туди, де немає метушні та галасу, де життя саме сповільнює свій біг. Дехто любить веломандрівки або походи, а хтось прагне відвідати ліс, який зустріне нас запашними травами. Тут зовсім по-іншому дихається! Взимку ви згадаєте, як затишно було сидіти ввечері біля палатки і вогнища на галявині, слухати пташиний спів та рахувати зірки. 

А якщо організувати пікнік з учнями та їхніми батьками, то спогади об’єднуватимуть аж до кінця навчального року! З дітьми можна спостерігати за зірками, що падають, купатися у річці, готувати печену картоплю та розповідати веселі історії. Спілкування з природою сповнить сил та подарує гарний настрій. А щоб провести час не просто весело, а ще й із користю, відвідайте з учнями пізнавальну екскурсію

Варто спробувати життя на смак

Літні мандри також дають нам можливість спробувати нові страви та напої, надихаючи ідеями для їх приготування на власній кухні. Немає суттєвого значення, що саме найбільше сподобалося: закарпатський бограч або іспанська паелья, японські роли з тофу чи італійський суп мінестроне – всі, кого ваблять дегустації, майстер-класи та екскурсії із частуванням стравами будь-якої народної кухні, підвищують свою кулінарну майстерність! А відкриттями завжди можна поділитися з учнями, особливо на уроках, де вивчають особливості різних народів, – історії, географії.

Зміна іміджу піднімає настрій

Якщо вам хотілося змін не лише у настрої, але й в іміджі, не сумнівайтеся: початок навчального року – найвдаліша пора для цього!

Бо саме влітку був час ознайомитися з сучасними модними тенденціями, а тепер можна по-новому розставити акценти. Восени змінюється не лише природа. При цьому зовсім не обов'язково кардинально оновлювати імідж, адже так само приємно змінити відтінок волосся або купити елегантний костюм замість улюблених джинсів (чи навпаки). 

Безмежні можливості для досягнень

Літо минуло дуже швидко, але воно залишило по собі враження від усіх відвіданих заходів, усіх здійснених мандрівок. Тепер час рухатися вперед – до нових досягнень, ідей та рішень. А отримати натхнення вам допоможуть вебінари та конференції «На Урок», де будуть обговорюватися усі актуальні проблеми. А все, що відбулося влітку, варто зберегти як спогад, який дає натхнення на весь рік!

Очікування вчителів завжди пов’язані зі змінами на краще. Тож налаштовуймося на новий навчальний рік. Розкажіть нам про те, чого ви очікуєте,  поділіться своїми мріями і сподіваннями! 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter