Новини

У 2022 році МОН отримає 153,7 млрд грн

У Державному бюджеті на 2022 рік Міністерству освіти і науки України передбачено видатки обсягом 153,7 млрд грн. А це на 14,4 млрд грн більше, ніж у 2021 році. Про це написав у своему Telegram-каналі міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

Також він зазначив, що в наступному році МОН продовжить працювати над посиленням соціального захисту педагогів та підвищенням престижу професії вчителя. Не менш важливою є і соціальна підтримка учнів профтехів та студентів університетів. З 1 січня 2022 року передбачено збільшення академічних стипендій у закладах професійної, фахової передвищої та вищої освіти.

Також одним із першочергових завдань залишається створення безпечних умов у закладах освіти. Тож у 2022 році з'явиться нова субвенція на забезпечення пожежної безпеки в школах у розмірі 1,50 млрд грн.

У 2022 році буде виділено такі субвенції:

  • освітня – 108 млрд грн;
  • на розвиток НУШ – 1,57 млрд грн;
  • на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» – 1 млрд грн;
  • на надання державної підтримки особам з ООП – 0,50 млрд грн;
  • на створення НПЦ професійної освіти – 0,25 млрд грн;
  • на забезпечення пожежної безпеки у школах – 1,50 млрд грн.

Також передбачено кошти для підготовки кадрів закладами вищої та фахової передвищої освіти, виплат академічних стипендій, забезпечення діяльності Національного фонду досліджень, грантової підтримки наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) досліджень, фонду розвитку закладів фахової передвищої та вищої освіти.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter