Новини

Сергій Шкарлет: Реформа НУШ є сьогодні основою розвитку системи освіти

Реформа «Нова українська школа», разом із дошкіллям, є стартовим майданчиком подальших успіхів кожної особистості та стартом змін на краще в країні. Але водночас реформа потребує корективів та виправлення недоліків. Про це заявив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у межах Національного освітнього форуму «Нова українська школа 2021: синергія, інтеграція, менеджмент», який відбувся 30 листопада 2021 року.

«Реформа "Нова українська школа", на яку покладаємо стільки сподівань щодо кращого майбутнього країни, є сьогодні основою розвитку системи освіти. Саме вона, разом із дошкіллям, є стартовим майданчиком подальших успіхів кожної особистості, кожного члена нашого суспільства, а разом із цим – стартом змін на краще в країні».

                                                Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

За даними дослідження одного з інститутів Національної академії педагогічних наук України, понад 67% громадян підтримують ідею необхідності реформування національної освіти. При цьому 56% не ознайомлені із суттю нововведень НУШ.

Наприклад, батьки учнів:

  • не розуміють скасування звичного бального оцінювання;
  • не підтримують зменшення чи відсутності домашніх завдань (близько половини опитаних);
  • мають побажання щодо покращення змісту підручників НУШ.

Саме тому міністр наголосив на необхідності посилення комунікації з метою глибшого інформування батьків про особливості та цілі НУШ. Адже обізнаність – це успішність. Він також зауважив, що в центрі уваги Нової української школи є вчитель, його підготовка, постійне прагнення до самовдосконалення та розвитку:

«Саме тому сьогодні зберігається потреба у розробленні програм підвищення кваліфікації вчителів Нової української школи, необхідність докорінної перебудови системи підготовки вчителів, окремі аспекти якої вже втілюються в життя, зокрема – педагогічна інтернатура, академічна мобільність, можливість стажування в закладах інших країн тощо».

Також під час форуму було обговорено стратегію з реалізації інноваційних змін НУШ, створення безпечного освітнього середовища у школі, мережу STEM-центрів як сервісну модель реформи НУШ. А ще в межах заходу було представлено Національну школу резерву управлінських кадрів, яка покликана сприяти ефективності підготовки кадрів для системи освіти.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter