Огляд освітніх продуктів «На Урок»

Canva – це потужна онлайн-платформа для створення різноманітних графічних матеріалів: від простих логотипів до складних презентацій. Завдяки величезній бібліотеці шаблонів, зображень, шрифтів і ілюстрацій, ви можете легко втілити будь-яку творчу ідею. А інтуїтивно зрозумілий інтерфейс дозволяє працювати в Canva навіть тим, хто не має спеціальних знань, й допомагає зосередитись на змісті, а не на технічних деталях. Тож не дивно, ще цей сервіс користується великою популярністю серед освітян. Адже він допомагає створювати унікальні навчальні матеріали та перетворити урок на маленьке свято креативності. І саме про це ми поговоримо під час Всеукраїнської інтернет-конференції «Canva для вчителів: практичний інтенсив». Наші спікери поділяться цікавими ідеями та корисними порадами щодо використання цього ресурсу в освітньому процесі та у професійній діяльності педагогів.

А ще ми підготували огляд освітніх продуктів «На Урок», який допоможе покращити теоретичну базу та вдосконалити практичні навички. 

Сервіс Canva: якісне створення візуального контенту 

Canva  ідеально підходить для педагогів, які хочуть заощадити час і при цьому отримати якісний та професійний результат. За його допомогою ви можете швидко та легко створювати візуальний контент й тим самим робити уроки більш цікавими та яскравими. Цей онлайн-сервіс пропонує величезну бібліотеку шаблонів, які можна налаштувати під свої потреби і створити унікальний дизайн та яскраві макети для уроків всього за декілька хвилин. У цій статті ми стисло розглянули основний функціонал, який пропонує базова (безкоштовна) версія та запропонували декілька ідей для створення інфографіки та презентацій.


Використання сервісу Canva для створення учнівських проєктів: 5 ідей

Canva – це не просто графічний редактор. Це цілий всесвіт можливостей для створення яскравих і оригінальних проєктів! Він чудово підходить для проєктної роботи учнів, адже має інтуїтивний інтерфейс, зрозумілий навіть для молодших школярів, величезну кількість шаблонів і різноманітні елементи, які дозволяють створювати унікальні та креативні дизайни. А ще Canva надає можливість декільком користувачам працювати над одним проєктом одночасно, що ідеально підходить для групових проєктів. У цій статті ми запропонували декілька ідей для учнівських проєктів, які можна використовувати на будь-яких уроках.


Просто та швидко: три лайфхаки для створення презентацій у Canva

Canva – це чудовий помічник у створенні професійних презентацій без особливих зусиль. Навіть якщо ви новачок у дизайні, за його допомогою ви  зможете швидко і легко створити інтерактивний освітній продукт, який неодмінно справить враження на ваших учнів. А якщо ви не маєте часу на створення презентації з нуля, ви можете скористатись бібліотекою шаблонів й адаптувати їх для своїх потреб - як для виступу перед колегами чи батьками, так і для  уроку. Тож у цій статті ми підготували декілька простих порад, які допоможуть створити  яскраву та інформативну презентацію, що запам'ятається надовго. Ви дізнаєтесь, як перетворити звичайні фотографії на справжні шедеври, додати руху за допомогою анімації та користуватись магією автоматичного редагування. 


Створення візуального контенту за допомогою штучного інтелекту в Canva

Штучний інтелект проникає в усі сфери нашого життя, і Canva не стала винятком. Завдяки інтеграції інструментів ШІ, створення яскравих і привабливих навчальних матеріалів стало доступним як ніколи раніше.  Magic Studio від Canva - це справжній прорив у сфері дизайну, який відкриває перед вчителями безмежні можливості та дозволяє створювати динамічний контент за лічені секунди. За його допомогою ви можете генерувати унікальні зображення, редагувати фотографії та створювати дизайни будь-якої складності. Тож у цій статті ми поділимося практичними порадами, як використовувати всі переваги цього інстумента для створення ефективних навчальних матеріалів.


Що таке мудборди та як їх використовувати на уроках

Мудборд – це універсальний інструмент, який можна використовувати в різних сферах. Незалежно від того, чи готуєтесь ви до презентації, пишете твір чи просто хочете візуалізувати свою мрію, мудборд допоможе вам структурувати свої думки та створити яскравий образ. А ще це ефективний навчальний метод, який допомагає учням розвивати уяву, творче мислення вміння аналізувати інформацію та працювати у команді. Колись його створювали вручну, вирізаючи картинки з журналів. Сьогодні ж, завдяки онлайн-сервісам, як-от Canva, створити мудборд стало набагато простіше та цікавіше. Величезна бібліотека зображень, шаблонів і інструментів для колажування дозволяє кожному, від дизайнера до школяра, створити яскравий та креативний візуальний контент.

Тож у цій статті ми підготували простий алгоритм створення освітнього продукта, який дозволить у цікавий спосіб узагальнити знання учнів з теми та допомогти їм поглянути на вивчений матеріал із іншого боку. 


Однак, щоби стати справжнім професіоналом у будь-якій справі, теорії недостатньо. Потрібна практика та досвід. Тож якщо ви бажаєте перетворити свої знання на реальні результати і навчитись віртуозно користуватись цим ресурсом, пропонуємо вам переглянути заходи «На Урок»:

Конференції:

Вебінари:

Наші заходи – це не просто передача знань, це захоплива подорож у світ нових можливостей. Тож приєднуйтесь до нашої спільноти та отримайте максимум задоволення від навчання! 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter