Новини

Учителям пропонують провести уроки з фінансової грамотності на честь 25-річчя гривні

А чи знали ви та ваші учні, що на початку вересня українській гривні виповнюється 25 років? Період із 2 по 16 вересня був справді визначним для України, адже саме тоді провели грошову реформу і в нас з’явилася постійна національна валюта – гривня. Таку чудову дату варто відсвяткувати особливо, згодні?

Тож упродовж вересня проведіть у школах уроки з фінансової грамотності! Розкажіть учням, як народилася гривня, як вона виготовляється та як розпізнати підробку. А найстаршим – про грошові реформи в Україні та світі. 

А підготуватися до уроку вам допоможуть чудові навчальні матеріали, розроблені експертами Національного банку України:

  1. Початкова школа – урок «Банкноти та монети України». Під час уроку найменші школярі навчаться розрізняти українські банкноти та монети, потренуються визначати ціну товарів, рахувати решту, розмінювати гроші.
  2. Середня школа – урок «Гривня – наш символ». Учні середньої школи дізнаються про історію грошового обігу на українських землях, де і як виготовляють банкноти та монети в Україні, що робити зі зношеними банкнотами та як розпізнати підробку.
  3. Старша школа – урок «Грошова реформа: що, навіщо та як?». Старшокласники дізнаються, що таке грошові реформи, якими вони бувають, як проводяться у світі і як відбувалась в Україні грошова реформа 1996 року.

У кожному комплекті ви знайдете план-конспетк уроку, презентацію та робочий зошит учня. 

Під час пояснення матеріалу для наочності варто скористатися яскравими плакатами, які ви можете завантажити за посиланням. Із їхньою допомогою учні запам’ятають, що зображено на гривнях та копійках, які обов’язкові елементи банкнот та як вони захищені.

І не забудьте поділитися враженнями від уроку з фінансової грамотності у соціальних мережах! Обов’язково ставте хештег: #Гривня25_школи. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter