Новини

Навчальний рік 2021-2022: поради для ефективної роботи

Уже зовсім скоро розпочинається новий навчальний рік. Упевнені, ви налаштовані зустріти його продуктивно! Вчора, під час першого дня Всеукраїнської інтернет-конференції, лектори приділили увагу юридичним та практичним аспектам успішного старту навчання. Сьогодні ж зіркові спікери діляться ефективними інструментами для плідного початку навчального року!

Які інструменти стануть у пригоді у вересні й не тільки? Своїми думками та досвідом поділилися лектори Всеукраїнської інтернет-конференції «Навчальний рік 2021-2022: нові можливості для навчання».

Євгенія Груленко: «Голос – це інструмент впливу, тому важливо користуватися ним правильно». 

Особливість професії вчителя полягає в тому, що він постійно доносить важливу інформацію та ділиться власним досвідом. І це треба робити якісно! Аби захопити аудиторію, інколи достатньо лише обрати правильний тембр голосу. Але як це зробити? Секретами роботи з голосовим апаратом поділилася під час свого виступу Євгенія Груленко.

Щоби використовувати голос правильно, необхідно пити достатньо води, не палити, не говорити голосно та пошепки, правильно дихати, красиво артикулювати. Але це ще не все! Як звучати чіткіше, впевненіше та голосніше? Що робити, коли голос зник? Дізнайтеся, переглянувши виступ.

Юлія Батура: «Зміни сьогодні – це вже рутина, а не виклик».

За своєю природою людина ставиться до нового з насторогою, але у мінливому, невизначеному, складному, неоднозначному та напрочуд цікавому світі ми маємо пристосовуватися до будь-чого та якісно реагувати на зміни. Під час свого виступу Юлія Батура дала конкретні поради, які допоможуть бути ефективними та щоденно йти на роботу з усмішкою. Лекторка поділилася власною формулою ефективності:

  1. Планувати звичні рутинні справи, але залишати «повітря» в графіку.
  2. Не переносити завдання на наступний день/тиждень.
  3. Підходити до процесу виконання завдань гнучко.
  4. Пріоритезувати задачі.
  5. Планувати відпочинок.
  6. Уміти фокусуватися та відкидати зайве.
  7. Уміти тримати межі професійні та особисті.
  8. Завжди мати план «Б».
  9. Ефективно використовувати гаджети, технології, онлайн-сервіси.
  10. Бачити свої «зони розвитку».
  11. Критично оцінювати інформацію та ідеї.
  12. Слідкувати за своїм психологічним та емоційним станом.

Хочете дізнатися формулу ефективності вчителя у час змін? Перегляньте виступ!

Марія Унтіна: «Діти з ООП мають досягати конкретних цілей: як навчальних, так і особистісних».

Заниження можливостей дитини, споглядання на неї лише через призму діагнозу або ж намагання «виправити» учня одразу по всіх напрямках – стикалися з такими проблемами недоінклюзії? Лекторка вважає, що шляхи подолання такого ставлення є, і вже зараз ми можемо розв'язати деякі проблеми. Для цього необхідно: 

  1. Сформулювати основні завдання в навчанні – ввести системність, інтенсивність, частотність та регулярність.
  2. Ввести особисту відповідальність учня.
  3. Виділити школяру частину обов’язків у класі.
  4. Забезпечити контрольоване дорослими «заглиблення в реальне життя» (більше побутової самостійності у школі).
  5. Обов’язково створити команду супроводу.
  6. Провести у класі «урок толерантності».
  7. Завести чат і щоденник взаємодії.

На які ключові проблеми недоінклюзії варто звернути увагу? Що можна зробити, аби покращити ситуацію просто зараз? Дізнайтеся з виступу Марії Унтіної!

Інна Іванова: «Перший урок – частина життя, а не розкладу». 

Навчальний рік 2021-2022 буде особливим, адже цьогоріч ми святкуємо 30 років Незалежності України. Історію нашої країни творить кожен із нас і просто зараз! Тож чому б не провести перший урок із користю та не присвятити його формуванню патріотичного світосприйняття? Адже діти мають налаштуватися на роботу не для оцінки, а для життя.

Інна Іванова подарувала слухачам чимало цікавих ідей з власного педагогічного досвіду, які допоможуть сформувати позитивне світосприйняття та налаштовують на натхненне життя. А також торкнулася надзвичайно важливих для сучасної України тем, зокрема теми патріотичного виховання. Бажаєте дізнатися більше? Неодмінно перегляньте виступ!

Традиційно інтернет-конференція завершилася цікавою панельною дискусією, під час якої наші неймовірні спікери шукали відповідь на важливе запитання: як продуктивно розпочати новий навчальний рік і провести його яскраво? Що потрібно для успішного старту? Упевнені, вам уже цікаво дізнатися відповідь! Тож неодмінно перегляньте дискусію!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter