Новини

В Україні буде проведено основний етап міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022

Відповідно до наказу МОН, упродовж 3–23 жовтня 2022 року Україна візьме участь в основному етапі міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022.

Цього разу провідною галуззю циклу PISA буде математика. У якості додаткової інноваційної галузі виступатиме креативне мислення. І неймовірно важливо, що вперше настільки масштабне дослідження Україна проводитиме в комп'ютерному форматі. 

До вибірки увійшли заклади освіти, відзначені міжнародною агенцією Westat. Результати PISA-2022 буде презентовано  світовій спільноті в грудні 2023 року.

PISA – унікальний проєкт, що дає змогу оцінити компетентності 15-річних учнів/студентів, які закінчують навчання в основній школі, із читання, математики та природничо-наукових дисциплін. Цікаво, що ці компетентності не мають безпосереднього зв'язку з рівнем оволодіння шкільною програмою, але саме рівень їхньої сформованості засвідчує хдатність учнів успішно вчитися та конкурувати в сучасному інноваційному суспільстві. 

Пілотний етап міжнародного дослідження рівня якості освіти PISA-2022 було проведено в Україні в квітні-травні 2021 року, тоді участь у ньому взяли 58 закладів освіти. Комп’ютерне тестування з читання, математики, природничих наук, креативного мислення пройшли понад 2,5 тисяч учнів і студентів, також вони взяли участь в анкетуванні. 

Із результатами минулого циклу дослідження ви можете ознайомитися за посиланням. Також ви можете ознайомитися із 20 мінізвітами за темою «PISA-2018: Україна в центрі уваги».

А ще очевидно, що саме час готуватися до участі у дослідженні PISA-2022! Та навіть якщо ваші учні не братимуть у ньому участі, це унікальний досвід, який стане у пригоді всім. Головна родзинка PISA – компетентнісно орієнтовані завдання, покликані допомогти з'ясувати, наскільки наші учні готові до реального життя. Бажаєте навчитися самостійно створювати такі завдання та підготувати школярів до майбутнього? Тоді чекаємо вас на курсі Олександра Козленка «PISA: природничо-наукова грамотність», який допоможе вам удосконалити власну педагогічну майстерність, створюючи та впроваджуючи компетентнісно орієнтовані завдання. Буде цікаво!

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter