Добірка міжнародних конкурсів та програм, в яких вчителі можуть позмагатися за звання найкращого спеціаліста в освітній галузі.

Із власного досвіду можна сказати, що більшість педагогів навіть уявлення не має про конкурси для вчителів. Тим паче міжнародного рівня. Учнівські — так, для вчителів — максимум «Вчитель року». А якщо участь не є власним воєвиявленням, а спонукається керівництвом, тоді задоволення взагалі сумнівне. І мотивація відповідна.

А чи знаєте, що за власну професійну майстерність можна отримати не лише диплом, а й всесвітню  премію? А сам конкурс проводиться не в одній з пострадянських шкіл України, а у вишуканому палаці в Дубаї. Про це і не тільки далі: 

1. GLOBAL TEACHER PRIZE (Об`єднані Арабські Емірати)

Global Teacher Prize — це щорічна всесвітня премія, яка вручається фондом Varkey GEMS Foundation найкращому вчителеві. Це найбільш масштабна винагорода у галузі освіти, свого роду «Оскар». Таким чином відзначають найкращого з сотень тисяч спеціалістів — саме того вчителя, внесок якого у освітній процес є найвизначнішим у світі.

Global Teacher Prize була заснована у 2014 році за ініціативи арабської освітньої корпорації GEMS та фінансової підтримки мільярдера Санні Варкі. На меті цієї відзнаки — підкреслити, що діяльність вчителя є важливою і заслуговує на найвищі винагороди.

 

Хто може брати участь
Претендувати на премію може будь-який вчитель, який відповідає вимогам конкурсу, а його внесок в освітній процес — дійсно значний.

Строк подачі заявок та фінальна частина конкурсу:
Подача заявок тривала до жовтня протягом року (у листопаді відбувся відбір 50 фіналістів).

Фінал і нагородження найкращого буде визначене у березні 2018 року.

Призовий фонд:
Грошова винагорода переможця складає 1 млн доларів.

Успіхи українських спеціалістів
Минулого року Україну представляла вчителька англійської мови з Кропивницького, Ганна Дудіч. За підсумками конкурсу вона увійшла до 50 найкращих вчителів світу за 2016/2017 рік.

Півроку тому в Україні було започатковано кількаетапний конкурс Global Teacher Prize Ukraine з призовим фондом у 100 тис. грн.

Першим переможцем національного відбору став учитель фізики та астрономії з Чернівців — Пауль Пшенічка. Він та ще четверо фіналістів всеукраїнського етапу, який відбувся у жовтні, будуть направлені від України в якості номінантів на Global Teacher Prize у Дубаї.

Офіційний сайт: http://globalteacherprize.org.

2. International Student/Teacher Essay Contest (США)

Це міжнародний конкурс есе для учнів, студентів та вчителів з будь-якої країни світу, який проводиться за ініціативи Carnegie Council. Місія цієї американської компанії полягає у створенні можливостей для взаємодії лідерів та однодумців з різних країн, секторів та шарів суспільства.

Мета конкурсу — виявлення прогресивних поглядів щодо найбільш актуальних світових проблем, їх проявах на локальних територіях (в межах, наприклад, країни чи міста) і способів їх вирішення спільними зусиллями. Кожного року есе присвячені певній темі.

Цьогоріч конкурс проходить удев`яте. Тема конкурсу International Student/Teacher Essay Contest-2017 «Яка на вашу думку найбільша етична задача стоїть перед людством».  

Хто може брати участь

В конкурсі можуть брати учні середніх шкіл, студенти та викладачі будь-якої національності.

Для того, щоб взяти участь у конкурсі, необхідно опублікувати власний нарис, написаний англійською мовою та оформлений згідно з вимогами сайту.

Строк подачі заявок:
Термін публікації есе у блозі сайту — до 31 грудня 2017 року.

Призовий фонд:
Оцінювання здійснюється у трьох номінаціях з відповідними грошовими винагородами від $74 до $250 (від третьої до першої премії відповідно).

Посилання: http://www.globalethicsnetwork.org/

3. Найкращий вчитель української мови за кордоном (Україна)

Захід здійснюється з метою підвищення престижності вивчення української мови та розвитку україномовного середовища поза межами України.

Конкурс проводиться під патронатом Української Всесвітньої Координаційної Ради разом з Міністерством освіти і науки в України. Цьогоріч він відбудеться вчетверте.

 

Хто може брати участь
Конкурс призначений для педагогів, які викладають українську мову поза межами України. Умовами заходу передбачено 2 номінації «Учитель початкової школи» та «Учитель загальної середньої школи».

Строк подачі заявок:
Конкурс проводиться у 2 етапи.
I етап — з 9 листопада по 25 грудня (регіональний, проводиться поза межами України);
II етап — з 2 січня по 1 червня з подальшим нагородженням фіналістів в Україні.

Посилання: Наказ про проведення

4. «THE BEST EDUCATION PROJECT INTERNATIONAL» (Франція)

Це міжнародний дистанційний конкурс педагогічних проектів шкільної освіти довільної тематики. Оцінювання здійснюється в межах 14 номінацій. Мета цього заходу — розвиток творчої діяльності вчителів, підвищення педагогічної майстерності, а також виявлення найкращих оригінальних особистостей в освітній сфері.   

Хто може брати участь
Взяти участь можуть вчителі, викладачі вишів чи педагогічні працівники позашкільних освітніх закладів з будь-якої країни, незалежно від стажу роботи. Представлені проекти можуть бути як індивідуальні, так і групові; як викладацькі, так і ті, що виконані сумісно з учнями.

Строк подачі заявок:
Проводиться щорічно, строк подачі заявок — до 20 грудня 2017 року.

Посилання: http://visioneuromedia.com/

5.  «GOLDEN FORMULA» (Франція)

Це міжнародний заочний дистанційний конкурс для вчителів. Засновниками конкурсу є профільні академії в галузі культури, мистецтва, управління, французької мови та туризму Франції.

«Golden Formula» проводиться в межах освітньої та культурної програми, ініційованої холдингом EURO MEDIA STAR GROUP. Мета конкурсу полягає у виявленні та підтримці педагогів-новаторів, заохочування творчих ініціатив, обміну досвідом, а також поширення нових результативних форм освітньої роботи вчителів.

Хто може брати участь
Захід розрахований на вчителів різного профілю. До участі у конкурсі приймаються відповідно оформлені проекти від вчителів з будь-якої країни. Стаж роботи педагога не принциповий.

Роботи оцінюються за такими номінаціями як педагогічний проект, методична розробка, позашкільний захід та авторська стаття.

Строк подачі заявок:
Проекти надсилають на розгляд до 15 грудня поточного року, конкурс проводиться щороку.

Посилання:  http://visioneuromedia.com/

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter