Огляд фото- та відеоархіву EdCamp 2018 в Україні.

Одна з наймасштабніших подій цього літа для вчителів України – національна (не)конфренція вчителів EdCamp, яка відбулась у Харкові 2-3 липня. Багато хто з освітян мріяв туди потрапити гостем, спікером або волонтером. Комусь це вдалося, а у когось ще все попереду. Якщо ви хочете освіжити спогади чи отримати інформацію про пропущену подію, перегляньте відеозаписи виступів, які відбувалися протягом двох днів.

Думаєте, навіщо? Чому мені це потрібно? Ось щонайменше 5 причин переглянути записи на каналі ЕдКемпу:

  1. Зарядитися позитивом та натхненням від колег.
  2. З перших рук дізнатися про досвід закордонних вчителів.
  3. Застосувати на практиці нові ідеї вже цього року.
  4. Знайти відповіді на професійні запитання, які давно хвилюють.
  5. Відчути атмосферу заходу і побувати на ньому наступного року чи долучитися до створення міні-едкемпів по всій Україні.

Усі мають вільний доступ до відеозаписів (не)конференції, тому зможуть переглянути їх будь-коли (що ми вже й зробили). Хочете надихнутися атмосферою заходу? Перегляньте фото, зроблені професійними фотографами протягом двох днів. Можливо, ви там знайдете своїх знайомих чи й себе, якщо відвідували цьогорічну (не)конференцію у Харкові.

У свою чергу ми розкажемо про декілька виступів, на яких побували самі й сміливо рекомендуємо їх до перегляду:

1. Хадлі Фергюсон

EdCamp Ukraine 2018 – Ви – частина світового руху EdCamp

Ми вирішили почати з сесії Хадлі Фергюсон – директорки EdCamp Foundation, співзасновниці світового руху ЕдКемп. За словами Хадлі, в Україні – одна з найактивніших спільнот вчителів, які долучилися до Едкемпу. Що це означає? А значить це те, що саме у нас є підґрунтя для ефективних та якісних змін в освіті. Під час своєї сесії вона ділилась власним досвідом викладання, впровадження цікавих видів робіт. Деякі з них були перевірені безпосередньо в аудиторії, разом з учителями, які потім з легкістю зможуть випробувати їх на власних уроках. Зможете і ви!

2. Етан Борітцер

EdCamp Ukraine 2018 – Як використовувати книги, щоб говорити з учнівством про складне

Етан Борітцер звернув увагу присутніх педагогів на невідривність освітнього процесу від життя. Не потрібно боятися складних тем, адже діти знають про них, вони шукатимуть відповіді на свої запитання. І якщо вони не знайдуть їх у вчителя чи батьків, куди їм йти? Лектор наголосив, що не варто боятися говорити з дітьми про секс, наркотики, війну, смерть тощо, бо у подальшому зіткнення з реальністю може стати невимовно складним для школяра.

Майже годинна лекція щедро доповнена фактами з життя, прикладами із практики лектора. Перегляньте, і ви зрозумієте, як ваш досвід та книги допоможуть говорити з дітьми про складне. Вчитель завжди залишається вчителем, попри все.

3. Марина Фоменко

EdCamp Ukraine 2018 – Графологія для педагогів: "читаємо" дитину за почерком

Марина Фоменко навчить розуміти психологічний стан кожної дитини, проаналізувавши її почерк. Такий підхід дозволить попередити складні ситуації, які впливають на учня, виявити сильні сторони, які варто розвивати. Та, власне, ці знання не завадять і для самоаналізу, тому не пошкодуйте часу та перегляньте цю лекцію.

4. Ольга Андрусик, Ганна Єфімцева

EdCamp Ukraine 2018 – Нейропсихологія як сучасний інструмент учительства: робимо прорив у навчанні

Ольга Андрусик і Ганна Єфімцева продемонструють можливості нейропсихології у роботі зі школярами. Тренерки демонструють дієві вправи, які допоможуть знайти спільну мову з учнями та подолати багато їх проблем. Акцент на практиці, що так люблять сучасні вчителі.

І якщо відверто, то всі 122 відео варті того, аби їх переглянули. Кожен знайде для себе щось цінне. І не так важливо, чи були ви присутні на (не)конференції, чи тільки збираєтесь, чи вважаєте, що подія може пройти повз, – обмін досвідом завжди є цінним для тих, хто прагне розвитку та вдосконалення.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter