Пропонуємо провести з нами ще один натхненний тиждень, долучившися до активностей, які допоможуть покращити педагогічну майстерність. Прочитавши статтю, ви дізнаєтеся про:

  • 3 нестандартних прийоми для полегшення роботи на дистанційці;
  • 2 ідеї для інтерактивних підсумкових робіт;
  • простий спосіб розвинути творчі здібності школярів;
  • 1 найрозповсюдженіший гендерний стереотип.

Оновлення: дізнавайтеся першими про новинки підвищення кваліфікації, підписавшися на наш Гугл-календар! Завантажте додаток на смартфон, позначайте уроки та особисті справи, підлаштовуючи їх під нові вебінари та конференції «На Урок».

Адаптуємо під дистанційку: мотивація, пізнавальна діяльність, рефлексія

Дистанційка – не тільки про Zoom! Дізнаючися про нові сервіси та можливості, ви не тільки урізноманітнюєте навчальний процес, а й автоматизуєте свою роботу. У такий спосіб можна заощадити час на підготовку до уроку та покращити онлайн-спілкування зі школярами.

Ловіть свіжі ідеї для дистанційного навчання:

Ідей для онлайн-навчання не буває забагато! Особливо, коли мова йде про мотивацію дітей, заохочення до пізнавальної діяльності та якісну рефлексію. «Інструментарій сучасного вчителя в епоху спілкування через монітор комп'ютера/смартфона» – вебінар, який точно допоможе відкрити друге дихання та надихне на нові ідеї. 

Олександр Чучаєв зупиниться на:

  • ефективних інструментах та сервісах;
  • мотивації, пізнавальній діяльності та командотворенні;
  • методах онлайн-рефлексії.

Долучитися 5 травня о 18:00 (середа)


Завершення семестру з «На Урок»: тести, проєкти, творчість

Завершення шкільного семестру часом має шалений темп: безліч підсумкових робіт та необхідність заповнити важливі документи. Як усе встигнути та не вигоріти? Ми дібрали для вас кілька найцікавіших способів, які допоможуть пережити цей непростий час:

Що й приховувати, наприкінці навчального року вчителі мають не так багато вільного часу, тому його варто використати якомога ефективніше! Наприклад, відвідавши вебінар «Продуктивна робота наприкінці семестру: онлайн-тести, проєкти та творча діяльність». Любов Цукор поділиться вправами та інструментами для натхненної роботи (із залученням інтернет-технологій та без!). 

Долучитися 6 травня о 15:00 (середа)

 

Як організувати ефективний підсумковий урок літератури

Підсумковий урок літератури має бути особливим! Адже потрібно пригадати все вивчене з теми (а то і за рік!). Цей урок має бути цікавим, активним, натхненним! Таким, аби всі учасники освітнього процесу отримали справжнє задоволення. 

Радимо застосувати простий прийом, який неабияк мотивує:

А що ще допоможе зацікавити вибагливих учнів? Розповідатиме Оксана Білан на вебінарі «Література: секрети організації ефективних підсумкових уроків вивчення творчості письменника». 

Поговоримо про:

  • посилення творчих здібностей учнів;
  • лайфхаки для підсумкових уроків;
  • співавторство зі школярами;
  • поради щодо цікавих завдань дітям. 

Долучитися 6 травня о 18:00 (четвер)

Хлопці не плачуть: як подолати гендерні стереотипи у школі

Кожен бодай раз у житті зіштовхувався з гендерними стереотипами. На жаль, у сучасній школі їх чимало: ми можемо почути, що дівчата емоційніші та вразливіші, хлопці завжди сильні та ніколи не плачуть тощо. Такий підхід негативно впливає на вибір життєвого шляху, може стати причиною психологічних проблем та навіть призвести до булінгу. 

Пропонуємо дізнатися про один із найпоширеніших стереотипів в освіті:

Тільки-но уявіть, що буде, коли ми позбудемося обмежувальних упереджень? У першу чергу, у школі пануватиме здорова психологічна атмосфера! Пропонуємо вам зробити перший крок до рівності, відвідавши наш вебінар «Подолання гендерних стереотипів в українському освітньому просторі». Олеся Кирилюк міркуватиме про:

  • що має знати педагог про гендерні стереотипи;
  • сексизм у ЗМІ, рекламі, роботі та освіті;
  • методологія гендерно-освітніх уроків.

Долучитися 7 травня о 18:00 (п’ятниця)


Підписуйтеся на наш Гугл календар та будьте найпершими учасниками онлайн-заходів!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter