Новини

Віктор Ляшко: Нещеплених працівників відсторонятимуть від роботи

Якщо представники професій, які підлягають обов'язковій вакцинації, не зроблять щеплення, то на період карантину їх буде відсторонено від роботи. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко. Нагадаємо, МОЗ уже затвердило перелік професій, представникам яких обовʼязково потрібно вакцинуватися від коронавірусу. Відповідний наказ передано до Міністерства юстиції для перевірки на відповідність закону. Після цього він набуде чинності.

Очільник МОЗ зауважив, що працівників не звільнятимуть з роботи, якщо вони не пройшли вакцинацію від коронавірусної хвороби COVID-19, але вони не отримуватимуть зарплату в період відсторонення.

«Ми не говоримо про звільнення, ми говоримо про те, що коли обов’язково відстороняються від роботи без збереження заробітної плати, це ключове – відсторонення без збереження. Але місце роботи зберігається за людиною. Ми говоримо про те, що відстороняти на період дії карантину: скільки буде тривати карантин, стільки людина не може працювати на цій посаді, якщо вона не вакцинується проти коронавірусної хвороби».

                                            Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко

Він також наголосив на тому, що влада вважає такі жорсткі рішення доцільними, адже вони приймаються для убезпечення освітнього процесу та функціонування органів державної влади, особливо в частині надання адміністративних послуг, де відбувається тісний контакт зі споживачами. За його словами, в перших пріоритетних групах, які вакцинувалися на початкових етапах, уже досягнуто показників понад 80% охоплення – це медики, військові ЗСУ, структури МВС.

«У наказі чітко визначений перелік професій. Це всі освітяни, незалежно від закладів – дошкільні, школи, профтехучилища чи виші. Також це працівники центральних органів виконавчої влади, міністерств і їхніх структурних підрозділів на місцях. І працівники місцевих державних адміністрацій – обласні, міські і районні».

                                            Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter