Новини

Випускники з тимчасово окупованих територій можуть зареєструватися на НМТ за іншою процедурою

У Міністерстві освіти і науки розповіли, що отримали чимало звернень від випускників із тимчасово окупованих територій (ТОТ) щодо того, що, враховуючи обставини, вони не можуть завантажити в особистий кабінет деякі документи, оскільки їх просто немає. Насамперед ідеться про паспорт або реєстраційний номер облікової картки платника податків. Саме тому МОН запропонувало випускникам із ТОТ трохи іншу процедуру.

Так, усі випускники мають отримати у школі спеціальну довідку про те, що вони дійсно завершують здобуття повної загальної середньої освіти. Але без паспорта отримати її неможливо. Тож МОН пропонує школам, у яких вчаться випускники з ТОТ, надавати їм довідку за іншою формою (знайти її ви можете за посиланням). 

УЦОЯО в процесі реєстрації прийматиме таку довідку як документ, що підтверджує причину невнесення інформації про РНОКПП та підтверджує інформацію про освіту, і здійснювати реєстрацію на підставі свідоцтва про народження та довідки.

Важливо, що в такому випадку вступники з ТОТ мають подати заяву до регламентної комісії при регіональному центрі оцінювання якості освіти щодо реєстрації для участі в НМТ на підставі довідки.

Під час створення особистого кабінету для реєстрації на НМТ необхідно обрати тип документа «Свідоцтво про народження» і за потреби поставити позначку «Підтверджую, що не маю РНОКПП», а потім уже завантажити необхідні сканкопії.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter