Новини

Юні дослідники України завоювали одразу два «золота» на міжнародній олімпіаді в Бразилії

Екологічна олімпіала-2017 проходила з 22-29 жовтня у Ріо-де-Жанейро в межах  Міжнародного ярмарку науки і техніки 32-го MOSTRATEC. Щороку в певній країні (цього року в Бразилії), збираються учні з різних країн світу для представлення власних проектів щодо подолання актуальних екологічних проблем всесвітнього масштабу.

Серед 420 учнівських проектів, які були представлені цьогоріч, розробки саме українців отримали найвищу нагороду – золоті медалі!

Катерина Малкіна — учениця 11 класу Маріупольського технічного ліцею представила проект, що дозволяє вирішити всесвітню проблему утилізації поліетилену за допомогою личинок. Її робота була відзначена як унікальна завдяки використанню рідкісних видів личинок, які здатні цілком переварювати поліетилен за 40 хвилин. У звичайних умовах період розкладання цього штучного матеріалу триває від 700 до 1000 років!

Юрій Паша — випускник Маріупольського технічного ліцею, а нині студент-першокурсник Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, отримав золоту медаль і Гран-Прі олімпіади. Його проект передбачає підвищення життєвих характеристик злакових рослин екологічно-безпечним методом.

Це не перша перемога Катерини та Юрія з їх проектами. Так, на олімпіаді Intel Eco два роки поспіль Катерина виборювала срібло. Також срібло було завойоване нею і на минулорічній міжнародній олімпіаді з екології, яка проходила у Нідердандах.

Катерина Малкіна  брала участь також у Міжнародному конкурсі «I – SWEEEP – 2017» у США. В межах цього заходу було представлено понад 700 різноманітних проектів з усіх куточків світу, а Катерина отримала, знову ж таки, срібло.

Окрім золотої медалі, цього року Катерина прийняла запрошення на участь в олімпіаді наукових проектів, яка відбудеться в Амазонії (Бразилія) у 2018 році.

Президент України привітав наших юних науковців з перемогою на особистій сторінці у Facebook, зазначивши, що пишається нашою молоддю.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter