Новини

Як стати професором в 12 років, або перший онлайн-університет для дітей в Україні

В Україні з’явився перший інтерактивний онлайн-університет для школярів молодших та середніх класів. Даний проект реалізовано в межах україно-німецької співпраці на базі закладу для школярів Kinderuni за підтримки Goethe-Institut. Проект було представлено 12 листопада у Києві, також заплановані презентації в Одесі, Львові та Запоріжжі.

У чому сенс інноваційного навчального проекту?

Цифровий дитячий університет представляє собою онлайн-платформу, де зібрано безліч інтерактивних матеріалів. Вони просто і зрозуміло пояснюють дітям про будову складних речей.

На сайті представлено 45 відео-лекцій та більш, ніж 360 інтерактивних завдань в рамках трьох факультетів: «Людина», «Техніка» та «Природа». Окрім того, проект передбачає поглиблення знань школярів з німецької мови. Хоча знання німецької – не обов’язкова умова для навчання.

Краща мотивація для навчання – пізнавальна гра

Навчальний процес поєднує знайомство з онлайн-лекціями та виконання відповідних завдань за темою. Опанувати нові знання учням допомагають мультиплікаційні персонажі – професор Ейнштейн та його помічниця Софі Шлау.

За результатами виконання завдань учні отримують спеціальні значки, а за їх кількістю відповідний титул: студент, бакалавр, магістр, доктор і професор.

Як зазначає Сюзанне Бекер, керівниця мовного відділу Goethe-Institut в Україні, завдяки використанню емпірично-експериментального підходу, формат навчання пробуджує у дітей спостережливість, сприяє розвитку креативного мислення. Окрім того, ця навчальна платформа стимулює вивчення іноземної мови за допомогою конкретних ситуацій. 

Також на сайті у вільному доступі містяться дидактичні матеріали для уроків та міждисциплінарних проектів, які можуть бути застосовані в учбовому процесі вчителями німецької мови.

Детальніше про проект можна дізнатися за посиланням.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter