Новини

Загрози масового скорочення вчителів немає – МОН

Із початком повномасштабної війни рф проти України чимало українських школярів виїхали до інших країн. Цілком імовірно, що далеко не всі вони повернуться на батьківщину, а це означає, що і рівень навантаження вчителів зміниться. 

За даними органів управління освітою на сьогодні 671 тис школярів перебуває за кордоном, близько 70 тис змінило місце перебування і тепер навчається у школах в інших регіонах країни. Як розповів під час брифінгу в Українському кризовому мідеацентрі начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, це дійсно великі цифри. Але вони не можуть стати підставою для масового скорочення педпрацівників:

«Ми зараз не бачимо загрози масового скорочення вчителів. В ході урядової наради, яка відбулася 7 червня 2022 року прем’єр-міністр дав завдання визначити кадровий потенціал системи освіти на наступний навчальний рік.  До кінця червня ми будемо мати повну інформацію з регіонів. Але все ж якщо в певній конкретній школі буде менше дітей, а в класі, наприклад, буде 5 дітей – доведеться приймати відповідні рішення. Але такі процеси відбувалися і раніше».

До того ж не варто виключати, що діти так само масово почнуть повертатися. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter