Новини

Сергій Шкарлет: кількість освітян із тимчасово окупованих територій, які не отримали зарплату, щотижня скорочується

20 червня 2022 року Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет виступив в етері всеукраїнського телемарафону та розповів про ситуацію із виплатою зарплат освітянам на тимчасово окупованих територіях:

«Наразі є 29 територіальних громад, це приблизно 6 тисяч освітян, які не отримали заробітну плату за травень. Але при цьому, наголошую, МОН здійснило всі бюджетні призначення, довело до військових адміністрацій об’єднаних громад усі необхідні нормативи і перерахувало усі кошти».

Також він зауважив, що ще 2 тижні тому таких ОТГ було 48. Тобто з кожним тижнем ситуація покращується. МОН зі свого боку постійно працює із керівниками віськових адміністрацій щодо виплат зарплат, оскільки це один із головних елементів забезпечення освітнього процесу. 

Також Сергій Шкарлет визнав, що наразі у МОН можливості виплати заробітних плат можуть бути дещо обмеженими, оскільки немає прямого менеджменту Міністерства до кожної громади:

«Формування реєстру, зокрема персональних даних по кожному з вчителів не належить до компетенції Міносвіти, адже щодо цього є засновник – місцеві органи влади і військові адміністрації. Але поступово кількість таких громад, що не отримали зарплату, скорочується, і наразі є стриманий оптимізм щодо цього».

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter