Новини

Завершився основний етап дослідження PISA-2022

У період із 3 по 26 жовтня в Україні тривав основний етап міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022 – збір даних у закладах освіти, що потрапили до вибірки учасників. Про це повідомляє УЦОЯО.

Понад 3 500 учнів та студентів із 175 закладів освіти пройшли тестування з трьох ключових галузей дослідження: математики (вона була цьогоріч основною), читання та природничо-наукових дисциплін. Також учасники проходили тестування з креативного мислення – інноваційної для PISA галузі. 

Як зазначає Український центр оцінювання якості освіти, збір даних насправді мав відбутися раніше, ще у квітні-травні 2022 року, але цьому завадило повномасштабне вторгнення. Можливість повернутися до дослідження з'явилася лише наприкінці літа, тоді ж був погоджений новий графік проведення дослідження, адаптований спеціально для України. Усі підготовчі заходи було проведено в максимально стислі терміни.

В основному етапі PISA-2022 мали взяти участь понад 7 000 п'ятнадцятирічних учнів та студентів, мали бути представлені всі регіони країни, але, на жаль, зробити це в умовах війни було неможливо. Тож, зрештою, в цьому етапі дослідження взяли участь 3 500 осіб.

Дослідження проходило в умовах війни, тож супроводжувалося значними труднощами. Наприклад, було не так просто дістатися місця проведення тестування, а саме воно нерідко переривалося повітряними тривогами, під час яких учасники спускалися в укриття. 

Наступний етап дослідження – обробка й узагальнення зібраних під час тестування та анкетування даних. Міжнародний звіт з’явиться у грудні 2023 року.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter