Новини

Зміни в освіті 2020: чого чекати вчителям

Доопрацьований проєкт Державного бюджету на 2020 рік презентовано. І вчительству варто очікувати на зміни. Ми вже писали про те, що всім освітянам підвищать зарплату на 9%, а молодим учителям (які пропрацювали у школі менше 10 років) до кінця року нададуть додаткову виплату у розмірі 10 прожиткових мінімумів. Але на цьому новини не закінчуються. Чого очікувати далі?

  1. Усі вчителі отримуватимуть надбавку за престижність у розмірі 30%. Кошти на це передбачені у Держбюджеті: гроші зможуть виплатити у будь-якому регіоні країни. 
  2. Кабмін планує оптимізувати мережу опорних шкіл. Діти мають навчатися у закладах освіти, де працюють кваліфіковані вчителі, де є необхідні ресурси та матеріали для отримання знань на високому рівні. 
  3. Уряд має намір уже у 2020 році реалізувати програму мобільності школярів, завдяки якій понад 100 тисяч учнів зможуть відвідати інші куточки країни. Мова йде про програми обміну.
  4. Кабмін обіцяє продовжити інвестування професійної освіти. У наступному році будуть виділені кошти та ресурси на розвиток навчально-практичних центрів професійно-технічної освіти. 

Загалом проєкт Держбюджету передбачає збільшення видатків на освіту до 145,1 млрд грн. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter