Поставимо насильство у глухий кут

Про матеріал
Презентація для батьківської зустрічі на тему : "Поставимо насильство у глухий кут".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему:«Поставимо насильство у глухий кут!»Підготувала: вчитель початкових класів Початкової школи «Лісові дзвіночки» Бражник Олександра Віталіївна

Номер слайду 2

НАСИЛЬСТВО - це будь-які умисні дії однієї людини по відношенню до іншої, якщо ці дії порушують права і свободи людини, наносять їй фізичну, моральну чи психічну шкоду. Що ж таке насильство?

Номер слайду 3

ЯКІ БУВАЮТЬ ВИДИ НАСИЛЬСТВА?

Номер слайду 4

Насильство над дітьми можна розглядати в рамках чотирьохкатегорій.

Номер слайду 5

хронічна нездатність батьків або осіб що здійснюють догляд, забезпечити основні потреби дитини у відповідній її віку турботі, в їжі, одязі, житлі, медичному догляді, освіті, захисті та ін. Це ставлення є результатом безвідповідальності дорослих. Воно варіюється від випадків, коли батьки залишають дитину одну в дома без догляду на декілька годин, поки вони працюють, до так званих випадків «один у дома», коли дитина залишається без догляду, а батьки від’їжджають на вихідні або свята. Найгіршим варіантом є ситуація, коли особа, що відповідальна за дитину, не робить того, що потрібно для забезпечення її здоров’я, безпеки та фізичного розвитку. Наприклад, коли дитина голодує чи утримується в холодному приміщенні, коли в неї нема одягу, можливості навчатися тощо. Нехтування -

Номер слайду 6

Це поведінка, яка завдає шкоди емоційному розвитку дитини та її почуттю власної гідності. Психологічне насильство включає словесні нападки, такі як постійна критика, приниження, образи висміювання, кепкування, піддражнювання та відмова вислухати дитину. Психологічне насильство також включає нездатність проявити любов та надати підтримку та керівництво, необхідні для психологічного зростання та розвитку дитини. Психологічне насильство-

Номер слайду 7

До цієї категорії відноситься фізичне травмування дитини, при чому не тільки коли наявні його відповідні ознаки (синці, поранення, переломи тощо), а й такі різновиди фізичного насильства, коли ознаки не можливо виявити одразу,оскільки вони проявляються пізніше. Фізичне насильство -

Номер слайду 8

До цієї категорії відносяться всі види сексу між дорослими та дітьми, а також примушення дітей займатись сексом між собою. Сексуальне насильство та сексуальна експлуатація є одним з найбільш тяжких порушень прав дитини. За тяжкістю завданих травм сексуальне насильство та експлуатація прирівнюється до тортур і 3 катування. Навіть якщо дитина із задоволенням сприймає хтиві дії дорослого, це все одно є сексуальним насильством. Сексуальне насильство -

Номер слайду 9

Мала дитина не може знати, коли відбудеться наступний спалах насильства, де та наскільки сильним він буде. В результаті, вразливість та відсутність контролю над ситуацією призводять до проявів впертості у поведінці, відмови розмовляти та агресивних вчинків. Насильство несе дуже серйозні негативні соціальні наслідки. Воно породжує терор, безладдя; відчуття відсутності допомоги, невпевненості, безнадійності або безсилля; відчуття провини; відчуття придушення волі; примари; відсутність самоповаги; настирливі спогади; напади страхів, депресію; фобії, смуток; роздуми про самогубство; самозвинувачення; втрату довіри; сумніви щодо віри в щось; наркотичну/алкогольну залежність; жагу помсти.

Номер слайду 10

Дорослий говорить: «Коли я був у твоєму віці…»8 речей, які не потрібно говорити дітям. Дитина чує: «Твої проблеми не важливі, мені було важче»

Номер слайду 11

Дорослий говорить: «Ти просто не розумієш…»8 речей, які не потрібно говорити дітям. Дитина чує:«Ти неспроможний зрозуміти, і немає сенсу намагатися пояснювати це тобі»

Номер слайду 12

Дорослий говорить: «Ти думаєш, що тільки в тебе якісь проблеми»8 речей, які не потрібно говорити дітям. Дитина чує: «У тебе немає справжніх проблем»

Номер слайду 13

Дорослий говорить: «У мене немає часу, щоб вислухати тебе…»8 речей, які не потрібно говорити дітям. Дитина чує: «Я надто зайнятий, щоб піклуватися про твій світ».

Номер слайду 14

Дорослий говорить: «Роби те, що я кажу, а не те, що я роблю…»8 речей, які не потрібно говорити дітям. Дитина чує: «Роби правильно, а я не зобов’язаний так чинити, адже я вже дорослий»

Номер слайду 15

Дорослий говорить: «Тому, що я наказав тобі!»8 речей, які не потрібно говорити дітям. Дитина чує: «Я не хочу чути твоїх спроб домовитися зі мною»

Номер слайду 16

Дорослий говорить: «Та чому ж ти не можеш бути схожим на…?» 8 речей, які не потрібно говорити дітям. Дитина чує: «Мені прикро, що ти не хтось інший»

Номер слайду 17

Дорослий говорить: «Одного разу ти повернешся до цього дня…» 8 речей, які не потрібно говорити дітям. Дитина чує: «Забудь про сьогодні й зосередься на завтрашньому дні»

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

pptx
Додано
9 січня 2022
Переглядів
477
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку