Повітряна перспектива в живописі. Зображення пейзажу з програми Paint 3D.

Про матеріал
Робота виконана з інтергацією мистецтва та інформатики. Метою роботи було вчити спостерігати вплив світла на зміну кольорів у програмі Paint 3D, формувати вміння передавати колір природніх форм відповідно до композиції живопису, закріпити знання з лінійної –конструктивної перспективи, ознайомити з поняттям про кольорову палітру програми в порівнянні з кольоровою палітрою фарб, розвивати творче мислення, виховувати любов до рідного краю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель мистецтва: Денисов С. В. Вчитель інформатики: Шевченко М. С. Повітряна перспектива в живописі. Зображення пейзажу з програми Paint 3 D.

Номер слайду 2

Пейзаж - жанр образотворчого мистецтва, присвячений зображенню природи, міст, архітектурних комплексів тощо. Повітряна перспектива - вид перспективи, що показує, як змінюються колір і тон віддалених предметів, що сприймаються зором недосить яскраво і навіть не того відтінку, яким бачиться, якщо подивитися на них зблизька. Поняття пейзажу та повітряної перспективи

Номер слайду 3

Митці доби неоліту зображували людей і тварин в оточенніживої природи. Використовували фарби, частіше всього червона охра, наносили контур на поверхню за допомогою каміння.

Номер слайду 4

Художники в Давньому Єгипті використовували зображення природи. Застосовували пегменти, які були мінеральними, щоб захистити зображення від сонячного світла. Склад був неоднорідний – яєчна темпера, різноманітні смоли.

Номер слайду 5

В Китаї з’являється папір. Художники зображували добре відомі своєю красою краєвиди, використовували папір, тканину. Малюнок виконували різними видами туші.

Номер слайду 6

Майстри Західнії Європи вже натуралістично (схожими на справжні, натуральні) зображували рослини в своїх картинах. Потяг до реальної картини природи був властивий і майстрам епохи Відродження.

Номер слайду 7

Французькі живописці-експресіоністи почали малювати природу з натури, на відкритому повітрі - на пленері. Використовували олійні фарби та холст.

Номер слайду 8

«Пейзажі-настрої»

Номер слайду 9

Поетапне виконання композиції пейзажу в образотворчому мистецтві

Номер слайду 10

Поетапне виконання композиції пейзажу в програмі Paint 3 D.

Номер слайду 11

«Для творчості немає меж, немає для талантів перешкод!»

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Додано
30 березня 2023
Переглядів
226
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку